Foreldre fortviler - fullt på Rustad skole

FORTVILET: Børge Fredriksen er far til en av seks skolestartere som kan bli flyttet fra Rustad til Nøklevann. Her med støttespiller Birgitte Iversen fra gruppa Et levende Bogerud. 
Foto: Karl Andreas Kjelstrup

FORTVILET: Børge Fredriksen er far til en av seks skolestartere som kan bli flyttet fra Rustad til Nøklevann. Her med støttespiller Birgitte Iversen fra gruppa Et levende Bogerud. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Rustad skole er full og seks skolestartere kan bli splittet fra nærmiljøet og sendt til Nøklevann skole.

DEL

RUSTAD: Det er ikke bare på Høyenhall skole det er trangt om plassen.

I åpen halvtime hos Østensjø bydelsutvalg (BU) sist mandag møtte også foreldre til skolestartere på Rustad.

Men mens det på Høyenhall har løst seg, er det foreløpig ingen endring i situasjonen på Rustad.

LES OGSÅ: Høyenhall-barna får gå på nærskolen

Gjelder seks elever

Børge Fredriksen, som bor på Bogerud, fortalte at familiene til seks skolestartere i området i slutten av forrige uke ble varslet om at de risikerer å bli henvist til Nøklevann skole.

– Vi har fått varsel om at barna våre blir overført fra Rustad til Nøklevann på grunn av plassmangel i år. Disse seks er valgt som en klynge i nabolaget, fordi de ikke har søsken som allerede går på Rustad skole. Dermed deles nabolaget i to, sa Fredriksen til BU.

Han sa at Nøklevann skole er et fjernt sted når bor man bor på Rustad eller Bogerud.

– Hverdagslogistikken går ikke opp når man må bringe barna til et helt annet sted. Dessuten splitter det nabolaget. Jeg hadde døden som perspektiv da vi flyttet til Bogerud, men det perspektivet har jeg mistet nå. Brevet tok liv av engasjement for å bli boende, sa Fredriksen fortvilet på BU-møtet.

Denne saken var så fersk at BU ikke kunne behandle den der og da, men de ga uttrykk for at de vil følge opp i forbindelse med at skolebehovsplanen nå er på høring.

LES OGSÅ: Full støtte fra BU til kampen for lokal skoleplass

– Vanskelig og trist

Rektor på Rustad skole, Britt Bøymo, sier til Nordstrands Blad at Rustad skole fortsatt jobber for å finne gode løsninger, også sammen med Utdanningsetaten.

– Vi på Rustad skole synes dette er vanskelig og trist, men klarer ikke å finne andre løsninger slik situasjonen er i dag, sier Bøymo tirsdag kveld.

– Det er sendt ut seks forhåndsvarsler om overføring av skoletilhørighet til Nøklevann skole fra Rustad skole. Disse er sendt til skolestartere bosatt i Bogerudveien/Bogerudslyngen og Rustadgrenda, opplyser rektor. Skolen har fulgt retningslinjene til Utdanningsetaten med hensyn til utvelgelse av adressene, basert på avstand.

– Dette er skolestartere som bor nærmest neste naboskole og samtidig får minst mulig endring i lengde skolevei, forklarer rektor.

– Rustad skole er en treparallell skole. Vi har ikke tilgjengelig rom og kapasitet til å kunne ha fire klasser på trinnet over flere år. Klasserommene er tilpasset grupper på maks 28 elever, hvilket tilsier 84 elever på trinnet. Vi kan heller ikke se at det er pedagogisk forsvarlig å ha grupper på 30 elever på første trinn, sier Bøymo.

Artikkeltags