Høyenhall-barna får gå på nærskolen!

GLADE: Mandag kveld klappet høyenhallforeldre over støtten fra Østensjø bydelsutvalg. Tirsdag kom beskjeden de ønsket seg aller mest. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

GLADE: Mandag kveld klappet høyenhallforeldre over støtten fra Østensjø bydelsutvalg. Tirsdag kom beskjeden de ønsket seg aller mest. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Foreldrene til 11 skolestartere på Høyenhall kan juble etter gladmeldingen om at barna deres likevel får begynne på nærskolen sin til høsten.

DEL

HØYENHALL: - Nå er jeg sjeleglad, og veldig lettet! Nå må jeg først lande litt, og så kan vi endelig begynne å se fremover igjen, sier Nora Ødegård fornøyd til Nordstrands Blad tirsdag ettermiddag.

Da hadde hun akkurat fått meldingen om at datteren hennes får gå på nærskolen sin på Høyenhall, i stedet for å bli sendt den lange veien til Vålerenga skole.

LES OGSÅ:

11 skolestartere kan bli sendt ut av bydelen

Seks skolestartere får ikke plass på Rustad skole

Støtte i BU

I forrige uke sto Ødegård frem i lokalavisen etter sjokkmeldingen om at 11 skolestartere som normalt sogner til Høyenhall skole kunne bli sendt til Vålerenga og Brynseng skoler.

Mandag kveld denne uken møtte engasjerte Høyenhall-foreldre opp i åpen halvtime hos Østensjø bydelsutvalg, der de fikk full støtte fra lokalpolitikerne i at barna må få gå på nærskolen sin.

LES OGSÅ: Full støtte til kampen for lokal skoleplass

Og allerede dagen etter kom altså gladmeldingen foreldrene på Høyenhall drømte om.

Oppretter ekstra klasse

I et epost til foreldrene skriver rektor på Høyenhall skole, Anne Nyland, at det til høsten opprettes en ekstra førsteklasse på skolen.

- Jeg har stor forståelse for at dette har vært en vanskelig og turbulent tid, og jeg har også fått flere tilbakemeldinger, skriver rektor.

I eposten presiseres det at skolen på grunn av forvaltningsloven er pålagt å sende ut varsler så lenge det er en mulighet for at en elev ikke får plass ved sin opprinnelige nærskole.

- Vi har likevel hele tiden henvist til at dette kun er et forhåndsvarsel og at endelig vedtak ikke blir fattet før i begynnelsen av mai. Parallelt med denne prosessen, har vi som skole og jeg som rektor hele tiden jobbet for å få til alternative løsninger, til det beste for alle skolestarterne i vårt område. Vi har nå, i godt samarbeid med Utdanningsetaten, bestemt at vi oppretter tre førsteklasser ved Høyenhall skole fra skolestart 2017/18. Dette vil kreve noe tilrettelegging av skolebygget, og har derfor tatt noe tid å avklare, opplyser rektor i eposten til foreldrene.

Ifølge eposten fattes endelig vedtak om skoleplass ikke før i begynnelsen av mai, men ingen av elevene vil bli overført til naboskoler, med mindre de skulle ønske det selv.

LES OGSÅ:

Skolebehovsplanen: Slik skal de få plass til alle skoleelevene

Abildsøbeboere krever svar på trafikkspørsmål

Artikkeltags