Østensjøforeldre mobiliserer mot nye skolegrenser

STYKKES OPP: Skolestartere på Østensjø de neste tre årene må begynne på Godlia skole. Når Østensjø skole etter planen er ferdig utvidet i 2019, får disse elevene ifølge Utdanningsetaten flytte tilbake til Østensjø skole.

STYKKES OPP: Skolestartere på Østensjø de neste tre årene må begynne på Godlia skole. Når Østensjø skole etter planen er ferdig utvidet i 2019, får disse elevene ifølge Utdanningsetaten flytte tilbake til Østensjø skole. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Aksjonen Bevar nærskolen Østensjø aksepterer ikke Utdanningsetatens beslutning, og mobiliserer kamplystne foreldre mot de nye skolegrensene.

DEL

ØSTENSJØ: – Vi er rystet. Dette er ikke en akseptabel løsning for oss. Det er veldig spesielt at tre årskull rives bort fra sitt nærmiljø. Dette er slett saksbehandling. Utdanningsetaten har ikke engang vurdert andre arealer inne på skoleområdet enn de to vi nevnte i høringssvarene, tordner Tommy Nysveen, talsperson i aksjonen Bevar nærskolen Østensjø.

Foreldrene i Østensjø ønsker fortsatt en midlertidig løsning ved Østensjø skole. De skjønner ikke hvordan Utdanningsetaten kan vurdere skoleveien til Godlia skole som tilstrekkelig trygg for førsteklassinger fra Østensjø.

– Vi inviterer herved både presse, skolebyråden og Utdanningsetaten til å bli med oss og oppleve hvordan skoleveien oppleves for en seksåring. Det finnes ikke et eneste fortau langs veien, og det er masse gateparkering, forteller Nysveen.

Aksjonens talsperson krever nå at skolebyråden kommer på banen og rydder opp i saksbehandlingen.

– Vi kommer til å møte opp mannsterke på åpen spørretime i bystyret onsdag ettermiddag klokken tre i rådhuset. Ingen av våre innspill er blitt tatt hensyn til, vi opplever at våre løsninger ikke har blitt tatt alvorlig, uttaler Nysveen.

Nordstrands Blad har foreløpig ikke lykkes med å få en kommentar til dette fra Utdanningsetaten.

Her (ekstern lenke) finner du brevene Utdanningsetaten har sendt ut til skolene, med alle begrunnelser og beslutninger i saken. Det står blant annet i hvert enkelt brev at beslutningen ikke kan påklages.

Les også: Vil flytte på førsteklassingene

Les også: Skolekrise i Østensjø neste høst

Les også: Foreldreopprør mot nye skolegrenser

Les også: Skolegrenser behandles i nytt BU

Les også: Krever løsninger på skolekrisen nå

Les også: Foreldre på Nordstrand frykter konsekvensene av nytt skolegrenseforslag

Les også: Nordstrand BU vil ha lengre høring om skolegrenser

Les også: Skolegrensevedtak utsatt

Les flere saker fra noblad.no

Artikkeltags