OSLO: Politiet mener skolemiljøet i hovedstaden er mer urolig enn tidligere. Ved en skole har det vært daglige slåsskamper og en elev ble tatt med elektrosjokkvåpen. Det er også skutt med luftvåpen med metallkuler.

LES OGSÅ: Politiet har laget "verstingliste" over skoleelever

På Stovner og Ulsrud

Onsdag forrige uke holdt en elev på Stovner videregående skole et elektrosjokkvåpen opp foran medelever på Stovner videregående skole, skriver Dagsavisen.

16-åringen ble hentet av politiet og tatt med for ransaking. To dager tidligere ble den samme eleven tatt med et annet elektrosjokkvåpen av en lærer.

Samme uke skjøt en elev med et luftvåpen med små metallkuler på Ulsrud videregående skole.

Ifølge Dagsavisen ble skuddene ble avfyrt utenfor selve skolebygningen og traff et vindu på vaktmesterboligen i A-blokka, som blant annet brukes som pauserom for rengjøringspersonale. Minst én person var til stede inne i rommet da metallkula traff og skadet vinduet i skolens bygg.

Ifølge politiet var to eller tre elever involvert i skyteepisoden på Ulsrud, de ble fotografert og oppfordres ifølge Dagsavisen til å melde seg for politiet.

LES OGSÅ:

Vil ikke fortelle hvilke skoler som har vektere

- En fallitterklæring med adgangskontroll på videregående

Bjørnholt vgs. innfører adgangskontroll

Mer urolig skolemiljø

– Årets skolestart har vært preget av flere uønskede hendelser og et mer urolig skolemiljø enn vi synes ha å registrert tidligere. Det er særlig ved en del utsatte skoler vi ser dette mønsteret, sier Jarle Kolstad, leder for forebyggende enhet ved politiet på Manglerud og Stovner til Dagsavisen.

Han sier inntrykket er at omfanget av problemene er større enn før, og det omfatter både mobbing, vold, trusler, slagsmål og narkotikasalg.

– Også sexrelaterte spørsmål og maktkamp om hvem som skal være sjefen i klassen har tatt stor plass, mener Kolstad.

For snart to uker siden var det daglige slåsskamper på Stovner videregående skole, der en elev blant annet ble fraktet til legevakta med mulig brudd i nesen.

– Mange er redde, engstelige og føler seg direkte utrygge på egen arbeidsplass, sier en kilde til Dagsavisen.

Dagsavisen har ikke lyktes i å få en kommentar fra rektorene ved Stovner og Ulsrud videregående skole.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Se hvor det blir stjålet flest sykler

Oslopolitiet melder om færre anmeldelser første halvår 2017