LAMBERTSETER: Helt knirkefritt var det dog ikke, men det gikk mest på det tekniske. Noen mygger var sent på, noen virket ikke i det hele tatt, og mange av de hadde veldig ullen lyd så det ble vanskelig å oppfatte alt som ble sagt. Men det burde det være lett å rette opp i.

Smart konsept

Konseptet "Feil vei" er et morsomt og kreativt utgangspunkt for en revy, og de utnyttet det til det fulle med å åpne hele revyen med avslutningssang med full applaus- og bukkerunde i ført gensere som var bak-frem. Og da hadde publikum forlengst fått beskjed om å skru på igjen mobiltelefonene sine og om hvor nødutgangene hadde vært gjennom forestillingen.

Og programmet? Jo, det måtte du selvfølgelig bla igjennom baklengs for å få sammenhengen.

Men de takket heldigvis ikke for seg etter ett nummer. For det vi ikke visste da, var at vi hadde 30 innslag og to timer foran oss med revy fra et heltent ensemble på åtte skuespillere og et kompetent band på fem.

SE BILDESERIE FRA LAMBERTSETERREVYEN 2018 HER!

Trump

Donald Trump var den første vi fikk hilse på, og skuespiller Tadas Jocius hadde studert den amerikanske presidenten godt med sine brutale handshakes og sin kleine selvsikkerhet.

Videre fikk vi oppleve en noget vanskelig kommunikasjon mellom far (Kristian Willassen) og sønn (Jocius igjen) i "Fornektelse".

Det var mange absurditeter gjennom Lambertseterrevyen, som nummeret med "Ulv, ulv", "Rom" og "Forskaren" og noen av de ble også i lengste laget.

Noen plasser klarte de likevel å ta sketsjene sine over i et helt nytt element, som "Don’t feed the troll" som de brettet ut i et ellevilt gospelnummer som tok helt av. Det er morsomt å se på når utgangen av et nummer blir noe helt annet enn det du har ventet deg. "The element of surprise" skal man aldri kimse av, der altså.

SE VIDEO FRA LAMBERTSETERREVYEN 2018 HER!

Aktualiteter

Skolerevyene i Oslo er tett på aktuelle tematikker som vanlig, men Lambertseterrevyen er en av de som ikke har for mye #metoo på menyen, selv om vi fikk det i små doser her og der.

Aktualiteter som fikk vel så mye plass var den betente kampanjen til Hennes & Mauritz forleden, som selvsagt "Feil vei" tok enda lengre. Her var det friske slagord på t-skjortene, for å si det mildt.

OL var også et tema, og vi fikk til og med være flue på veggen da Aftenposten hadde redaksjonsmøte om hvordan revyer faktisk skal anmeldes.

Det ble også noen nummer som stakk seg ut mer enn andre, som "Spille på kropp" som etter hvert ble veldig så lettkledd, det høylytte "Hylekor" og ikke minst sketsjen "Alt går feil" som rett og slett handlet om en sketsj der alt gikk veldig gærnt på alle måter.

Og i det vi satt og tenkte på om "Feil vei" kanskje manglet ørlite variasjon, disket de opp med et heftig dansenummer i "Bollywood" som også beveget seg fra scene til storskjerm underveis.

LES OGSÅ: Lambertseterrevyen 2017 - real stjernemix

Jevnt cast

Castet bak Lambertseterrevyen 2018 er en stå-på-gjeng med jevne kvaliteter. Sangkunnskapene er kanskje så som så, selv om "Kroppspress-sang" var et knallnummer.

Som skuespillere er de mer trygge, og "Feil vei" byr på mange innslag der mange er samlet på scenen samtidig.

Bandet hang også godt med, og hadde flere fikse instrumentalpassasjer mellom innslagene som vitnet om en gjeng som har innstudert godt i revyoppkjøringen.

LES OGSÅ: Lokale elever i Kattateateret 2018

Lave skuldre etterhvert

Premieren torsdag bar ikke preg av store nerver for de åtte på scenen. Det var litt overspilling i starten, men da skuldrene hadde senket seg og responsen fra salen kom tettere og tettere, ble det lett å se at ungdommene storkoste seg mer og mer på scenen i den intime salen.

Med noen forestillinger på baken også nå, så vil "Feil vei" også få litt mer tempo og flyt i overgangene og bli en slagkraftig helaften med jevnt med høydepunkter helt frem til den selvfølgelig avsluttes med åpningsssang.

Fakta Lambertseterrevyen 2018:

"Feil vei"

  • Instruktør: Kim Erik Strøm
  • Revysjefer: John Hornslien, Pernille Haugvoll og William Nerem
  • Inspisient: Lavin Amin
  • Skuespillere: Tadas Jocius, Marte Andersen-Gott Husby, Gabriel Goujon, Elen Størdal Prestegard, Kristian Willassen, Tiril Hellerud, Ishan Sharma og Rebecca Bangfield.
  • Band: Elias Fløtre Løstegaard, Marius Presterud, Aksel Krystad (kapellmester), Viktor Ognøy og Erling Wold.
  • Spilles hver dag klokken 19.00 frem t.o.m. lørdag 10. mars.

SE OGSÅ:

Anmeldelse av Kongshavnrevyen 2018 - "Norga"

Bildeserie fra Kongshavnrevyen 2018

Video fra Kongshavnrevyen 2018

Skolebehovsplanen på høring: Vil rive Holtet vgs. og utvide Ulsrud vgs.