11 skolestartere kan bli sendt ut av bydelen

PROTESTERER: Nora Ødegård (t.v.) sammen med en rekke andre høyenhallbeboere som også reagerer på at et fåtall av barna fra nabolaget kan bli sendt vekk fra nærskolen og ut av bydelen for å gå på skole. FOTO: PRIVAT

PROTESTERER: Nora Ødegård (t.v.) sammen med en rekke andre høyenhallbeboere som også reagerer på at et fåtall av barna fra nabolaget kan bli sendt vekk fra nærskolen og ut av bydelen for å gå på skole. FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Høyenhall skole har ikke plass til alle som er innskrevet til skolestart, og 11 barn har derfor fått varsel om at de kan bli sendt til Vålerenga og Brynseng skoler i stedet.

DEL

HØYENHALL: I tillegg til den langsiktige skolebehovsplanen som skal sørge for at osloskolen kan møte fremtidig vekst i elevtall, gjennomgås skolenes inntaksområder hvert år for å sikre at alle førsteklassinger skal få plass kommende høst.

LES OGSÅ: Skolebehovsplanen: Se hvilke planer Utdanningsetaten har for skolene i vårt distrikt

I Bydel Østensjø har det i mange år vært mye frem og tilbake med disse skolegrensene.

For to år siden ble det foreldreopprør da østensjøelever ble foreslått flyttet til Godlia skole høsten 2017, men det løste seg ved en paviljong i skolegården inntil nybygg står ferdig i 2019.

LES OGSÅ: Alle fikk plass på Østensjø

Da skolegrensene for skolestart 2017 var på høring i fjor høst, var det for en gangs skyld lite dramatikk.

LES OGSÅ: Dette er elevene som kan få ny skolevei høsten 2017

I etterkant har imidlertid situasjonen endret seg, og sist uke fikk de foresatte til 11 skolestartere på Høyenhall brev om at barna kan bli sendt til Vålerenga og Brynseng skoler.

I faktaboksen nederst i saken kan du lese Oslo kommunes kriterier som skal hensyntas hvis nærskolen er full .

Foreldre i sjokk

– Jeg er i sjokk, sier Nora Ødegård, mor til et av barna som har gledet seg til å begynne på nærskolen Høyenhall.

– Vår datter blir sendt til Vålerenga skole som ligger nesten tre kilometer unna og i en annen bydel. Det er jo en hel dal og en trafikkmaskin imellom! Det tar en voksen cirka 40 minutter å gå strekningen, det er ikke egnet skolevei for et lite barn, fortviler Ødegård.

De berørte familiene har nå dannet en aksjonsgruppe gjennom Facebook, og vil kjempe hardt for at barna deres ikke skal splittes fra nærmiljøet. Det er også dannet et opprop som allerede har over 300 signaturer.

– Skolene i Østensjø er sprengfulle, noe må gjøres nå! Det er helt feil å skvise ut et fåtall av barna. Høyenhall er et sammensveiset boområde, og det er en veldig spesiell løsning å sende barn herfra til Vålerenga og Brynseng, sier Ødegård.

(Saken fortsetter under bildet)

FORTVILET: Nora Ødegård i Magnefaret sier hun er i sjokk etter at hun fikk brevet om at datteren kan bli sendt til Vålerenga skole. FOTO: PRIVAT

FORTVILET: Nora Ødegård i Magnefaret sier hun er i sjokk etter at hun fikk brevet om at datteren kan bli sendt til Vålerenga skole. FOTO: PRIVAT

LES OGSÅ: Se hvilke skoler som trenger ny rektor

– Ikke endelig vedtatt

Skolestartere innskrives ved nærskolen sin i desember hvert år, etter at inntaksområdene er blitt justert utifra oppdaterte innbyggertall.

Kommunikasjonsrådgiver Heidi Skjebstad i Osloskolen opplyser til Nordstrands Blad at det var en ganske stor økning i førskoletallet ved Høyenhall skole i perioden fra august til desember 2016.

Rektor på Høyenhall skole, Anne Nyland, presiserer at det kun er sendt ut forhåndsvarsel fra skolen, og at det ikke er fattet endelig vedtak i saken.

– Vi har 67 elever innskrevet ved skolen og kun 56 plasser. Tallene kan endre seg fremover, og endelig vedtak fattes i månedsskiftet april/mai, sier rektor til Nordstrands Blad.

På Oslo kommunes nettsider kan du lese mer om innskriving og skolestart

HØYENHALL SKOLE: Har plass til 56 førsteklassinger, men har 67 elever på listen.
Arkivfoto: NIna Schyberg Olsen

HØYENHALL SKOLE: Har plass til 56 førsteklassinger, men har 67 elever på listen. Arkivfoto: NIna Schyberg Olsen

LES OGSÅ:

Skolebehovsplanen for 2018-2027 er på høring

Holmlia skole er Oslo første dysleksisertifiserte skole

Kamzy markerte kvinnedagen på Lusetjern skole

Kværneråsen - en hyggelig bygd i byen

Dugnadsånden rocket Høyenhallparken

Kristin Sandaker vil ha liv mellom husene

Artikkeltags