Etterlyst mann skal ha meldt seg etter Holmlia-skyting

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet gikk fredag ut med navn og bilde i en internasjonal etterlysning av den siktede etter Holmlia-skytingen. Nå skal mannen ha meldt seg.

DEL

SISTE NYTT: Den siktede mannen skal nå ha meldt seg for politiet. Fredag kveld bekrefter forsvareren hans, Trygve Staff, overfor NRK at mannen har meldt seg. Han ønsker ikke å kommentere hvordan klienten stiller seg til siktelsen for drapsforsøk.

HOLMLIA: Politiet har fredag ettermiddag etterlyst en mann i 20-årene internasjonalt etter tirsdagens skyting på Holmlia senter. De ber publikum om å melde ifra om de ser vedkommende.

– Vi har ingen grunn til å tro at han er farlig, sier seksjonsleder Anne Alræk Solem ved seksjon for etterforskning av alvorlige voldshendelser til NTB.

Den etterlyste mannen er født i 1997. Han er en kjenning av politiet, som tror at vedkommende befinner seg i Oslo-området. Vedkommende er siktet for drapsforsøk etter at en 18-åring ble skutt i beinet på Holmlia tirsdag 24. april.

Den fornærmede er ikke livstruende skadd.

Trygve Staff, den etterlystes forsvarer, ønsker ikke på nåværende tidspunkt å kommentere hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

– Jeg har en oppfatning av at han selv kommer til å ta kontakt med politiet, sier Staff til NTB.

– Ikke tilfeldig offer

Solem sier at politiet vet at det er blitt skutt med et skytevåpen. Hun vil imidlertid ikke kommentere hvorvidt det er gjort et beslag av et gjerningsvåpen.

Den fornærmede er ikke livstruende skadd, men er foreløpig ikke blitt avhørt av politiet.

– Vi tror ikke at fornærmede var et tilfeldig offer, sier Solem om mannen.

Både offeret og den mistenkte er norske statsborgere. Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om motivet for skytingen.

– Det er det for tidlig å si noe om. Når vi har fått avhørt den fornærmede i neste uke, kan vi belyse mer om bakgrunnen for hendelsen, sier Solem.

Søker på Østlandet

Politiet ber publikum ta kontakt med politiet om de ser den etterlyste, som de fredag utstedte etterlysning med bilde og navn på.

– Vi har grunn til å tro at han befinner seg i Oslo-området, sier Solem, for så å legge til at politiet har iverksatt et omfattende søk etter den siktede.

Søket dreier seg i hovedsak om østlandsområdet.

Opplysninger om etterlyste bes gitt til:

Kriminalvakta i Oslo politidistrikt, telefon 22 66 99 66, eller til sentralbordet på telefon 22 66 90 50.

(©NTB)

Artikkeltags