Gå til sidens hovedinnhold

Færre søppelklager, men fortsatt for mye overtid

Artikkelen er over 4 år gammel

Renovasjonsetaten bryter arbeidstidsbestemmelsene, og osloboere klager fortsatt på søppelhentingen etter at kommunen overtok søppeltømmingen fra Veireno. 

OSLO: I løpet av den første uken med kommunal søppeltømming etter at Oslo kommune brøt samarbeidet med renovasjonsselskapet Veireno, har Renovasjonsetaten oppdaget 20 brudd på arbeidstidsbestemmelsene for uke 8.

LES OGSÅ: Nå henter kommunen søpla selv

– Seks brudd omhandler arbeidstid over 13 timer per døgn, mens de øvrige 14 går på hviletid, skriver etaten i en pressemelding torsdag.

Samtidig skryter de av at de kun mottok 354 klager i løpet av uken det er snakk om, noe som er det laveste tallet siden Veireno overtok 4. oktober i fjor.

LES OGSÅ: Søpla lokker frem rottene

–Vi er godt fornøyde med utviklingen siden nyttår, men tar samtidig høyde for at vinterferieavviklingen kan ha spilt inn på uketallet denne gangen, skriver de.

Renovasjonsetaten understreker at de "jobber intensivt med å bygge opp en robust organisasjon internt" etter virksomhetsoverdragelsen 20. februar.

De er også fornøyde med at det ikke er forsinkelser eller etterslep i innsamlingen. Totalt ble det samlet inn 1.987 tonn mat-, plast- og restavfall, godt under normalen på 2.500 tonn per uke.

(©NTB)

LES OGSÅ: Se hva som skjer med søppelet ditt!