Søpla er tømt, men papirkasser er fortsatt fulle

FULLE SØPPELKASSER: Bildet er tatt i Lambertseterveien 4. januar i år. Søppelet ble hentet i løpet av helgen. Foto: Kristin Trosvik

FULLE SØPPELKASSER: Bildet er tatt i Lambertseterveien 4. januar i år. Søppelet ble hentet i løpet av helgen. Foto: Kristin Trosvik

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

De fulle søppelkassene som har preget distriktet etter jul skal være tømt. Men det er fortsatt etterslep på papirinnsamlingen.

DEL

OSLO: Renovasjonsetaten kan melde at det ganske riktig har vært et etterslep på innsamlingen etter juleferien.

– De største problemene har vært i område B – Bekkelaget, Nordstrand og Søndre Nordstrand, forteller Jørgen Bakke Fredriksen i Renovasjonsetaten.

I løpet av helgen skal imidlertid det største etterslepet være hentet inn.

LES OGSÅ: Derfor er søppelbøttene fulle nå

Etterslep på papir

Fredriksen forteller at de er à jour på «poseavfall», men det er fortsatt et etterslep på papirinnsamlingen. Etterslepet skyldes blant annet at noen kranbiler har vært på verksted i romjulen. I tillegg har det vært noe sykefravær og ferieavvikling.

– Det har ført til vikarbruk, og mange av vikarene kjenner ikke rutene godt nok, sa Fredriksen før helgen. Denne uken forteller han at det fortsatt er del vikarbruk, men at innhentingen går bedre.

– De fleste vikarene har vært med oss siden uken før jul, og begynner derfor å bli bedre kjent med rutene. Det gjør at flere ruter fullføres etter planen, sier han.

LES OGSÅ: Setter en stopp for sorte søppelsekker

Tiden etter Veireno

Det var i februar i 2017 at Oslo kommune tok over ansvaret for søppelhentingen etter at Veireno ble begjært konkurs.

Da hadde hovedstaden levd i en tilstand av søppelkaos siden det private firmaet Veireno AS overtok søppelhentingen i Oslo i oktober 2016. I løpet av tre-fire måneder mottok kommunen 30.000 klager fra innbyggerne.

Jørgen Bakke Fredriksen fremlegger tall som viser at antall klager falt dramatisk fra februar i fjor etter at kommunen overtok, med unntak av noen topper på forsommeren.

– Det har vært en stabil sensommer og høst med flere uker under 200 klager. Et lite oppsving ser vi før og under julen, sier han.

Mandag denne uken kom det inn 250 klager, 77 av disse klagene kom fra område B.

– I deler av dette området er vi avhengig av mindre biler som kan manøvrere i småveiene, særlig i skråningen ned mot Mosseveien. Dessverre har den ene bilen stått en del på verksted i det siste, og det påvirker selvsagt innsamlingen, sier Fredriksen.

Her finner du temaside om søppel på noblad.no

Artikkeltags