Birger Jarl Olsen er død

MR. BOKSING: I slutten av april ble bokseveteranen "Biggen" hedret i Oslo rådhus. Her sammen med sportssjef i Norges Bokseforbund, Per Arne Skau.

MR. BOKSING: I slutten av april ble bokseveteranen "Biggen" hedret i Oslo rådhus. Her sammen med sportssjef i Norges Bokseforbund, Per Arne Skau. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bokseren Birger Jarl "Biggen" Olsen fra Manglerud er død.

DEL

MANGLERUD: Mandag 17. juni døde Birger Jarl Olsen, også kjent som bokseren "Biggen", etter en kort sykdomsperiode.

Han var æresmedlem i Norges Bokseforbund, og ble så sent som i april i år hedret som Årets ildsjel av Oslo kommune.

Han vant blant annet 45 kamper på rad som aktiv i 57 kilosklassen, har dømt EM og VM og har vært ansett som en av de beste kamplederne i verden.

– Med Birgers bortgang har vi mistet en trener og en leder som Bokse-Norge alltid har sett opp til. Han var en hedersmann, sa bokseforbundets generalsekretær, Erik Nilsen, til VG etter at dødsfallet ble kjent.

Til tross for at han hadde rundet 88 år var bokseren fortsatt meget sprek og aktiv i Sportsklubben av 1909, der han blant annet kjørte styrketrening med unggutter.

På facebooksiden til sportsklubben uttrykkes det stor sorg over dødsfallet, og "Biggen" omtales blant annet som en hedersmann, bauta, legende, forbilde og flott idrettsambassadør.

På nettsidene til Norges Bokseforbund får han en stor takk fra alle sine boksevenner, og det opplyses om at han begraves i Manglerud kirke tirsdag 25. juni. Etterpå blir det minnestund hos Olsen på Bryn.

Artikkeltags