KIL feiret nytt kunstgress på Mortensrud

FORNØYDE MED KUNSTGRESSET: Både byråd Rina Mariann Hansen, klubbspiller Sam Abidar og leder for fotballgruppa, Geir Bølstad virket godt fornøyd med den nye banen.

FORNØYDE MED KUNSTGRESSET: Både byråd Rina Mariann Hansen, klubbspiller Sam Abidar og leder for fotballgruppa, Geir Bølstad virket godt fornøyd med den nye banen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble hornmusikk, flagg og kamper da fotballgruppa til Klemetsrud IL åpnet sin nye kunstgressbane.

DEL

MORTENSRUD: - For fotballgruppa betyr dette alt. Uten baner kan vi ikke drive med det vi skal, nemlig å spille fotball og da har vi ikke noe tilbud til barn og ungdom. Da kunne vi like gjerne lagt ned, sier leder av fotballgruppa i Klemetsrud IL, Geir Bølstad.

Både små og store smilte bredt tross den sterke vinden, for endelig kunne man ta i bruk et flunkende nytt kunstgress.

- Etter å ha brukt det samme gresset i 14 år, så var det på tide med en oppgradering og resultatet er vi veldig godt fornøyd med. Vi er så glade for at byråden skar gjennom og vedtok at det skulle gjøres, sier Bølstad.

Og passende nok var det nettopp byråden som fikk æren av å "åpne" det hele med et fotballspark

- Vi hadde lyst til å utfordre byråden på det vi kan best; å sparke fotball, og hun klarte det jo. Hun fikk 34 kilometer i timen, sier Bølstad med et glimt i øyet.

Møtte opp på rådhuset

Men fra spøk til alvor, kampen for å få et nytt kunstgress på Mortensrud var alt annet enn enkel selv om klubben hadde fått innvilget pengene.

- Fordi området er under planlegging, så ville de ikke bruke penger på oppgradering på banen i tilfelle banen skulle flyttes, og det ville jo forsinket prosessen med hvertfall fem år. Det vil si at banen ville vært 20 år gammel og helt ubrukelig, sier Bølstad.

Det ville imidlertid ikke klubben eller dens støttespillere ha noe av, og møtte like så godt opp på rådhuset med klar beskjed.

- Ivrige ildsjeler tok turen til rådhuset og vi hadde også en gruppe barn som var med og protesterte utenfor rådhuset, og fikk snakket med politikerne om hvor viktig dette er, sier Bølstad.

Og da begynte ballen for alvor å rulle.

- Det gikk fort når de først satte i gang. Det tok seks uker å gjøre jobben og det stod ferdig i desember i fjor, men vi valgte å utsette den offisielle åpningen til nå.

- Hvor mye har dette kostet?

- Kommunen sier at det har kostet seks millioner kroner. Vi har fått nytt kunstgress, ny asfalt rundt banen, nye ballfangernett rundt hele banen, noe vi ikke hadde tidligere. Og vi har fått nye mål. Det er som en ny bane, rett og slett. Nå gleder vi oss til å få flere baner og regner med at det kommer i løpet av få år, forteller Bølstad.

LES OGSÅ: Jubler over kunstgress på Mortensrud

LES OGSÅ: Hvor skal barna våre spille fotball?

Kan komme flere

Byråd Rina Mariann Hansen (Ap) er ikke i tvil om at det måtte komme en ny kunstgressbane på Mortensrud nå.

– Det var behov for en ny, og vi kunne ikke vente på at en hel masse prosesser skulle gå rundt. Det var en veldig gammel fotballbane her fra før, som hadde blitt veldig dårlig å spille på, til og med farlig, sier hun.

-Du sparket det også i gang, hvordan gikk det?

- Det gikk ganske dårlig, fordi jeg er skikkelig dårlig i fotball, så jeg håper at alle de som bor her øver litt mer på fotball enn det jeg gjorde da jeg var liten, ler hun.

Det kan barn og unge raskt få sjansen til, for nå lover hun nærmest at det vil komme flere baner.

– I år skal vi rehabilitere fem nye baner, i tillegg skal vi bygge nye, blant annet på Holmlia. Her på Mortensrud er det store utviklingsplaner som skal komme for hele området, både med ny skole, idrettshall og mange ting, sier Rina Mariann Hansen til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: Det blir nytt kunstgress på Klemetsrud i 2016

Artikkeltags