Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hvor mye penger idrettslaget ditt får!

Artikkelen er over 3 år gammel

Lotteri- og stiftelsestilsynet har offentliggjort hva idrettslag får i momskompensasjon for 2017.

OSLO: I en fersk pressemelding fra Norges Idrettsforbund og Oslo Idrettskrets fremkommer det at 371 idrettslag i Oslo får 46,8 millioner kroner i tildeling av Lotteri- og stiftelsestilsynet i kompensasjon for vare- og tjenestemoms for 2017. Pengene utbetales i slutten av uke 51.

I oversikten kan man for eksempel se at Abildsø IL får utbetalt cirka 90.000 kroner, Bækkelagets Sportsklub får godt over tre millioner kroner, KFUM-kameratene får i underkant av en million kroner, Ormsund Roklub får litt over 61.000 kroner og Holmlia Sportsklubb cirka 210.000 kroner.

Her kan du se en fylkesvis oversikt over tildelingene (ekstern lenke)

Ifølge idrettsforbudet får norsk idrett nå i desember totalt tilført 487.378.496 kroner, basert på regnskapsåret 2016. Av disse blir 353 millioner kroner i vare- og tjenestemomskompensasjon fordelt på totalt 5521 idrettslag i hele landet.

Det skal være en rekordstor utbetaling, og fem millioner kroner mer enn det som ble utdelt i 2016.

- Vare- og tjenestemomskompensasjon er blant de viktigste ordningene når det gjelder rammevilkår for idrettslagene – og som sørger for at idrettslagene ikke må betale avgift på frivillig arbeid. Det er en enkel og ubyråkratisk ordning som gir sårt tiltrengte kroner i klubbkassene rundt om i hele landet, sier idrettspresident Tom Tvedt i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

Ny bølge av eldrebedragerier

Skøyteløper reddet opp av Nøklevann

Etterlyser østmarkaulven

Klargjør tomt for å bygge nytt bad på Manglerud

Menighet kjøpte luksusvilla