Endelig slutt på buss for trikk

PÅ SKINNER: Endelig kan du igjen kjøre 18-trikken hele veien fra Ljabru/Holtet til Rikshospitalet, og buss 17B legges ned. Arkivfoto

PÅ SKINNER: Endelig kan du igjen kjøre 18-trikken hele veien fra Ljabru/Holtet til Rikshospitalet, og buss 17B legges ned. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvis du er blant dem som har tatt buss for trikk 18 de siste syv månedene, er det all grunn til å juble nå. Fra søndag 11. mars er det igjen trikkedrift på strekningen Holbergs plass–Stortorvet–Jernbanetorget.

DEL

LINJE 18: Siden 14. august i fjor har det vært anleggsarbeider i Tullins gate, videre over Tullinløkka, samt i Grensen og Kirkeristen. Dette har medført at reisende med trikkene 11, 17 og 18 har måtte ta buss for trikk på dette strekket.

Fra førstkommende søndag, den 11. september, kan du glede deg over å ta trikken hele veien. Trikkene kjører da fra Holbergs plass via midlertidig spor i Kristian IVs gate til Stortorvet og videre til Jernbanetorget.

Erstatningstilbudet buss 17B legges ned.

Dette opplyser Sporveien på www.fremtidensbyreise.no

Midlertidig trikkespor

Arbeidene i Grensen og Kirkeristen ble avsluttet i februar i år, mens arbeidene i Tinghuset-Tullins gate vil pågå frem til endelig ferdigstilling av prosjektet er planlagt i 2020. 

Det midlertidige trikkesporet går fra Tullinløkka og inn i Kristian IVs gate og skal brukes frem til det permanente trikkesporet i Kristian Augusts gate står ferdig.

LES OGSÅ: Nå skal nye Holtet trikkebase bygges

Trikkeprogrammet

Prosjektet Tinghuset-Tullins gate er et av de store infrastrukturprosjektene i Trikkeprogrammet og omfatter oppgradering av strekningen fra Holbergs plass og Tullins gate, via Tullinløkka og videre frem til Tinghuset og Professor Aschehougs plass. 

Både gatemiljøet og trikkeskinnene blir oppgradert, i tillegg skal det skiftes vann- og avløpsrør flere meter under bakken før nye trikker blir levert fra 2020 og utover. 

Markering

For å markere at trikken er tilbake deler Sporveien ut gratis kaffe og boller til de reisende på trikken over Tullinløkka søndag 11. mars klokken 12.00-14.00 og også på Jernbanetorget stasjon mandag morgen, den 12. mars.

Les flere saker noblad.no:

Bystyret vedtok gjenåpning av Jomfrubråten

Endelig dobbeltspor igjen

Jubel for gjenåpning av Jomfrubråten

Artikkeltags