Fra natt til fredag blir det buss for trikk

INGEN TRIKK: I helgen må du belage deg på å ta buss i stedet for trikk på strekningen Ljabru-Jernbanetorget. Arkivfoto

INGEN TRIKK: I helgen må du belage deg på å ta buss i stedet for trikk på strekningen Ljabru-Jernbanetorget. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra natt til fredag 14. september til og med natt til mandag 17. september vil Ekebergbanen være ute av drift. I stedet kjøres det buss for trikk til og fra sentrum mellom Ljabru til Jernbanetorget.

DEL

EKEBERGBANEN: Arbeider på Ekebergbanen mellom den midlertidig holdeplassen på Holtet og 400 meter forbi trikkebasen er årsaken til at det blir buss for trikk disse 3,5 døgnene.

Arbeidet er en viktig brikke i avslutningen på oppgraderingen av Ekebergbanen, opplyser Sporveien.

Omlegging av enkeltspor

Linje 18 og linje 19 har siden april i år vært driftet på enkeltspor slik at man kan skifte ut gamle trikkeskinner. I løpet av helgen vil det bli gjennomført omlegging av enkeltsporet, fra inngående til utgående spor.

- Vi er ferdig med arbeidet på utgående spor, og er avhengig av å bytte om på enkeltsporet for å sikre fremdriften i prosjektet. Innen utgangen av året skal også arbeidene på inngående spor være avsluttet. I tillegg skal vi skifte ut en sporveksel syd for basen, slik at vi kan redusere støyen fra enkeltsporet, sier Ida Ødegaard i Sporveien.

Arbeidene på Ekebergbanen vil i all hovedsak være avsluttet i løpet av 2018.

Det skal jobbes døgnkontinuerlig i tre dager for å bli raskest mulig ferdig. I tillegg til omlegging av det midlertidige enkeltsporet, vil Sporveien etablere permanent overkjøringsspor til Holtet trikkebase, etablere nye kjøreledninger og fundamenter samt oppgradere vannledninger og kummer.

Buss fra sentrum

Ekebergbanen stenges altså for trikkedrift fra natt til fredag og erstattes av buss frem til mandag morgen, den 17. september.

Biltrafikken vil ikke bli påvirket av arbeidet som utføres i helgen.

Buss 19B vil gå fra Ljabru, via Kongsveien og til Jernbanetorget.

19B vil kjøre parallelt med linje 18 ved Bussterminalen Grønland, Munkegata, St. Halvards plass og Oslo Hospital.

Det etableres midlertidige bussholdeplasser i Kongsveien ved Ekebergparken, Sportsplassen og Holtet. Deretter vil bussen få samme trasé som nattbuss N18 frem til Sæter og Ljabru. 

Linje 19 vil snu på Stortorvet, mens du kan ta linje 18 til Oslo Hospital, og bytte over til buss der.

LES OGSÅ: Hold deg unna bakdøra på trikken!

Holtet base

I løpet av årene 2021 til og med 2024 skal Oslo få nye trikker, 87 totalt. De nye trikkene kommer fra den spanske leverandøren CAF og er av typen Urbos 100.

Halvparten av de nye trikkene skal bo på Holtet trikkebase som nå er under oppgradering for mottak og drift av de nye trikkene, i tillegg til anlegg for vedlikehold av trikkens infrastruktur.

Etter ombygging blir Holtet dimensjonert for å gi plass til 43 av de nye trikkene. Dette krever blant annet nye og flere spor på baseområdet.

Arbeidet med Holtet base er planlagt ferdigstilt våren 2020. Da kommer to trikker til Oslo som skal testes og evalueres før serieproduksjonen og en gradvis innfasing av trikkene begynner.

LES OGSÅ:

Revurderer trikketunnel i Kongsveien

Holtet-krysset "ble nytt" i påsken

Artikkeltags