To lokale strikkebøker

HERRESTRIKK: Anne-Stine Thuve har gitt ut bok med oppskrifter på herrestrikk, deriblant  Nordstrandsgenseren. Pressefoto

HERRESTRIKK: Anne-Stine Thuve har gitt ut bok med oppskrifter på herrestrikk, deriblant Nordstrandsgenseren. Pressefoto Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Glad i å strikke? To lokalbeboere er nå ute med nye strikkebøker, der garn og herrestrikk er i fokus.

DEL

NORDSTRAND: Tone Skårdal Tobiasson fra Kastellet er sammen med medforfatter og forsker Ingun Grimstad Klepp aktuell med en annerledes strikkebok.

Ifølge Tobiasson, som også er kjent fra mote- og tekstilbransjen, byr boken «Strikk med norsk ull» i tillegg til oppskrifter også på fortellinger om det fantastiske garnet som norske spinnerier utvikler og har hatt som nasjonalskatt gjennom mange, mange år.

Anne-Stine Thuve, som mange strikkeglade sikkert kjenner fra Thuvestua på Sæter, er også aktuell med en annerledes strikkebok.

«Strikk til Gutta» har nemlig hovedvekt på herrestrikk. Her finner du blant annet oppskriften på Nordstrandsgenseren som Thuvestua har designet. Modellene er dessuten fra Nordstrand, nærmere bestemt tidligere elitehåndballspiller Tony Dante med sønn.

LES OGSÅ:

Thuvestua: Mor og datter fanget i garnet

Sæter har fått strikkebutikk

Artikkeltags