RYEN/GAMLEBYEN: Mandag morgen ble Brynstunnelen gjenåpnet etter forrige ukes takras, samtidig som en ny tunnel ble stengt.

LES OGSÅ: Nå blir det nattestengte tunneler i to år

Stengt ut fra sentrum

Fra og med mandag 3. juli er Svartdalstunnelen fra sentrum mot Ryen stengt hele døgnet på grunn av rehabilitering.

- Arbeidene har nå pågått noen uker med stengt tunnel på nattestid, men fra i dag og fram til 13. august blir ett løp i Svartdalstunnelen stengt hele døgnet, sier prosjektleder Hilde Ulvik i Statens vegvesen i en pressemelding.

Omkjøringsrute for Svartdalstunnelen ut av byen er via Helsfyr og Ring 3, mens trafikk inn mot byen går som normalt.

LES OGSÅ: Skal bygge sykkelhotell på Ryen

Et løp i Ekebergtunnelen

I tillegg til at Svartdalstunnelen rehabiliteres, blir det snart også toveistrafikk i ett løp i Ekebergtunnelen, nærmere bestemt fra neste uke og i tre uker fremover.

- Fra 10. juli til 30. juli helstenges også ett løp i Ekebergtunnelen, noe som betyr redusert kapasitet i begge retninger, opplyser prosjektleder Hilde Ulvik i Statens vegvesen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Østfoldbanen og Østensjøveien er sommerstengt

Beregn god tid

Både Svartdalstunnelen og Ekebergtunnelen er en del av Operatunnel-systemet under Oslo sentrum. Statens vegvesen gjør oppmerksom på at bare disse to tunnelstrekningene er berørt, resten av tunnelsystemet er åpent som vanlig.

- Vi oppfordrer trafikantene til å være obs på mye ny skilting og å beregne god tid, sier Ulvik.

Statens vegvesen oppfordrer bilister til å sjekke www.vegvesen.no/trafikk for oppdatert trafikkinformasjon.

To år med arbeider

Oppgraderingsarbeidene i Ekeberg- og Svartdalstunnelen skal ta to år, og ferdigstilles ifølge Statens vegvesen sommeren 2019.

Hoveddelen av arbeidene skal som tidligere varslet gjøres på nattestid, mens trafikken går som normalt på dagtid, med unntak av i sommermånedene hvor det altså vil være døgnstengt i enkelte tunnelløp.

- Arbeidene som krever helstengning i lengre perioder er lagt til sommeren fordi det da er mindre trafikk, og stengte tunneler på dagtid derfor får færre konsekvenser for framkommeligheten i Oslo, sier Ulvik i pressemeldingen fra Statens vegvesen.