Årets beste medarbeider!

PRISVINNER: Runa Bosnes Engen sammen med ordfører Marianne Borgen og eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen.

PRISVINNER: Runa Bosnes Engen sammen med ordfører Marianne Borgen og eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Runa Bosnes Engen fra Lambertseter alders- og sykehjem hedres for sitt brennende engasjement og faglige dyktighet innen eldreomsorgen.

DEL

OSLO: Fredag 29. september ble hovedstadens seniorpriser delt ut for femte gang i Oslo rådhus.

Ordfører Marianne Borgen (SV) kunne med glede dele ut prisen for "Årets medarbeider i eldreomsorgen 2017" til kulturleder og musikkterapeut Runa Bosnes Engen fra Lambertseter alders- og sykehjem.

Også i 2015 gjorde lokale sykehjem seg bemerket da Oslo kommunes seniorpriser ble delt ut: Hyllet for sin gode eldreomsorg

Brennende engasjert

I Oslo kommunes begrunnelse for tildelingen heter det blant annet at: «Prisvinneren er brennende engasjert i eldreomsorgen og opptatt av at eldre mennesker skal få brukt og utviklet sine ressurser som et sterkt bidrag til opprettholdelse av livskvalitet. Kandidaten fremmer faglig kvalitet og utvikling i eldreomsorgen på en god måte.

Det trekkes også frem at Runa Bosnes Engen driver med noe som er viktig i sykehjem: Sang og musikk på de eldres egne premisser. Hun driver blant annet sykehjemmets eget beboerkor. Gjennom et eget forskningsprosjekt har hun jobbet for å spre kunnskap om musikkterapi til personer med demens. Hun arrangerer også fotballkamp mellom de ansatte med beboere som heiagjeng eller dommere.

- Prisvinneren representerer i tillegg sykehjemmets verdier i praksis: omtenksom, profesjonell, engasjert og nytenkende. Kandidaten anses å bidra langt ut over sine ordinære arbeidsoppgaver til det beste for beboere og kolleger på sykehjemmet», heter det i en pressemelding fra Oslo kommune.

I Nordstrands Blad har vi tidligere blant annet skrevet om at Lambertseter sykehjem har hatt besøk av lama.

En titt på sykehjemmets facebookside viser at de nylig har arrangert alt fra rullator- og stavgangsstafett med elever fra Lambertseter videregående skole til utflukt til ridesenter. Og en herlig videosnutt viser en mann på over 100 år som storkoser seg med spilling på trommer.

LES OGSÅ: Lokale sykehjem skal rives og erstattes av nybygg

Byens beste

Byråd for eldre, helse og sosiale tjenester, Inga Marte Thorkildsen (SV), sier i pressemeldingen fra Oslo kommune at meningen med seniorprisene er å stimulere til nytenkning og løfte frem gode tiltak for å vise frem det beste fra byens mangfoldige tjenester.

- Jeg er veldig imponert over den innsatsen som mange daglig gjør innenfor Oslos eldreomsorg. Flere fortjener applaus og det er både kjempehyggelig og artig å gjøre stas på folk på en dag som denne. I dag feirer vi alle de flotte menneskene som står på for våre eldre i byen, sa Thorkildsen da seniorprisene ble delt ut.

- Jeg er også opptatt av at vi som en stor arbeidsgiver og som enkeltkollegaer klarer å se andre ansatte. Når noen foreslår andre fordi de gjør en ekstra innsats, er det flott!  

I tillegg til at vår lokale sykehjemsansatte ble hedret med prisen for årets medarbeider, ble det under arrangementet i Oslo rådhus også delt ut pris for beste aldersvennlige tiltak. Denne prisen gikk til tiltaket «Dette er mitt liv», i regi av Kirkens bymisjon. Dette er et tiltak som blant annet har vært i bruk på vårt lokale sykehjem Bekkelagshjemmet.

Om «Dette er mitt liv» sier juryen at:

«Tiltaket er et samarbeidsprosjekt mellom elever fra skoler i Oslo og beboere på utvalgte sykehjem og omsorgsboliger i kommunen. Formålet er å utvikle en minnebok sammen med beboere på sykehjem. Minneboken kan styrke dialog og samvær med pårørende, ansatte og frivillige og bidra til at man ser den enkelte. Minneboken er også med på å utvikle vennskap og forståelse mellom mennesker, kulturer og generasjoner i nærmiljøet".

Tiltaket gjenspeiler ifølge Oslo kommune Seniormeldingens intensjon om tilbud som skal gi aktivitet og mening i hverdagen, motvirke ensomhet og skape kontakt mellom generasjonene.

LES OGSÅ:

Gammel moro og livsglede med klovnenese

Nordseterhjemmet - et godt og midlertidig hjem

Astrid (96) var morsomst i rullatorløpet

Artikkeltags