Gå til sidens hovedinnhold

Skremt av brå slutt på nytt sykkelfelt

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter å ha syklet i det nye sykkelfeltet mellom Sæter og Ljabru, ble Gunnar Aanonsen skremt av hvor brått det stopper.

LJABRU: I november, etter halvannet års arbeid, var endelig de nye sykkelfeltene i Ekebergveien mellom Sæter og Ljabru ferdig.

Det er det mange syklister som gleder seg over, inkludert lokalbeboer Gunnar Aanonsen, men han reagerer også på hvor brått det 700 meter lange sykkelfeltet ender i krysset ved Ljabrubakken og Tungebråtveien.

LES OGSÅ:

Nå er kaoset i Ekebergveien snart over

Mangler 90 meter sykkelfelt på Sæter

– Talentløst

– Dette er talentløst. Det er utforkjøring lenge før du kommer hit. Du kommer fint opp i 30-40 kilometer i timen, så avslutter de sykkelfeltet midt på fortauet i en sving og ut i et forgjengerfelt? Det burde ha vært avsluttet lenger opp, ikke midt i svingen her, sier en oppgitt Gunnar Aanonsen.

Han bor på Munkerud og sykler blant annet til jobb på Fagerstrand flere dager i uken.

LES OGSÅ: Sjekk hvilke lokale tiltak som får penger

Farlig felle

– Det er ikke opplyst med skilt at sykkelfeltet slutter her. Det er en farlig felle. Det kan gå bra, men det kan være farlig, sier han og påpeker:

– Dette er en mye brukt sykkelvei, men ikke alle er kjent her oppe. Når vår og sommer kommer er dette ingen bra løsning, men nå er det mest erfarne syklister som er her, legger han til.

– Jeg håper dette fikses før folk blir skadet. Det er for dumt sånn det er nå. Ellers er det en fin sykkelvei, det må sies.

Aanonsen håper også at det kommer sykkelfelt fra Ljabru til Hauketo, så syklistene slipper å sykle midt i veien i de bratte bakkene.

– Det er dumt å sykle opp bakken her med biler bak seg, sier han.

LES OGSÅ: Sæter barnehage skal rives

Bymiljøetaten: Ikke planer om tiltak, men skal følge med

Nordstrands Blad har vært i kontakt med Bymiljøetaten, for å høre om bakgrunnen for at sykkelfeltet sørover slutter så brått midt i en sving og et fotgjengerfelt.

Åse Rasmussen, overingeniør i Sykkelplan i Bymiljøetaten, svarer at løsningen er laget for å gi barn og andre syklister som ikke er komfortable med å legge seg ut i kjørebanen et trygt og avskjermet alternativ for å svinge til venstre inn Ljabrubakken.

- Løsningen er også ment å synliggjøre at den anbefalte sykkelruten mot Hauketo går der, sier Rasmussen.

På spørsmål om dette er en vanlig løsning, er svaret nei.

- Det er ikke en mye brukt løsning, men tilsvarende finnes for eksempel på Bryn ved overgang mellom sykkelfeltet i Nils Hansens vei og gang- og sykkelveien langs E6/Adolf Hedins vei, svarer Rasmussen.

Hun opplyser at Bymiljøetaten har fått noen henvendelser angående løsningen.

- På nåværende tidspunkt er det ikke planlagt å sette opp flere skilt eller gjøre andre tiltak, men fordi løsningen ikke er standard hyllevare, så planlegger Bymiljøetaten å gjøre observasjoner av hvordan løsningen brukes. Dette vil skje når løsningen har vært i bruk over litt lengre tid. På bakgrunn av observasjonene kan vi vurdere om anlegget fungerer bra, eller om det er behov for å gjøre endringer, sier Rasmussen.

LES OGSÅ: Godt i gang med aktivitetsparken på Sæter

Forlenges ikke med det første

Bymiljøetaten opplyser ellers at sykkelfeltet i Ekebergveien på sikt vil bli tilrettelagt videre i retning Hauketo. Inntil videre er det Ljabrubakken som er anbefalt sykkelrute mellom Ljabru og Hauketo.

- Konkret planlegging av strekningen videre er ikke startet opp, og det ligger noe frem i tid da strekningen ikke inngår i den delen av sykkelveinettet som er prioritert frem mot 2025, sier overingeniør Åse Rasmussen i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ:

Munkerud skole samlet inn over 100.000 kroner på to timer

Snart skal det lages sykkelfelt i Langbølgen