50-årsfest for T-banen på Bergkrystallen

PÅ T-BANEN: Om bord på T-banen kikket kongen interessert utover T-banens verksted og vognhall på Ryen. Sammen med kongen sitter ordfører Brynjulf Bull og fylkesmann Petter Koren. Foto: Ruters arkiv

PÅ T-BANEN: Om bord på T-banen kikket kongen interessert utover T-banens verksted og vognhall på Ryen. Sammen med kongen sitter ordfører Brynjulf Bull og fylkesmann Petter Koren. Foto: Ruters arkiv

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag 22. mai er det 50 år siden det første offisielle T-banetoget kjørte fra Jernbanetorget til Bergkrystallen.

DEL

OSLO/BERGKRYSTALLEN: Denne begivenheten må selvfølgelig feires, og på bursdagen inviterer derfor Sporveien, Ruter og Oslo vognselskap til stor fest på Bergkrystallen.

- Vi ønsker å gjenskape begivenheten da det første offisielle T-banetoget kjørte fra Jernbanetoget til Bergkrystallen 22. mai 1966, og vi inviterer også til jubileumsfest på Bergkrystallen T-banestasjon, sier Eirik Andersen, leder for kommunikasjon i Ruter.

LES OGSÅ:

Folkefest da T-banen gjenåpnet til Bøler

Se så fint det har blitt på disse T-banestasjonene

Ta jubileumstoget fra byen

Søndag 22. mai klokken 12.30 kjører et spesialpyntet jubileumstog fra Stortinget til Bergkrystallen, alle som vil kan være med fra Jernbanetorget.

Jubileumstoget stopper på alle stasjoner, og underveis vil en egen guide fortelle litt av T-banehistorien.

Les mer om T-banen her

Musikk, jubileumsbok og Andeby-kart

Vel fremme på Bergkrystallen, klokken 13, blir det et stort publikumsarrangement, bundet sammen av programleder Jan Erik Larssen.

LES OGSÅ: I 2015 fikk Lambertseterbanen dobbelt så mange avganger til Bergkrystallen

Her stiller vertskapet selvfølgelig mannssterke, og byrådsleder Raymond Johansen kommer på T-banefesten sammen med flere lokale personligheter.

Det blir blant annet jubileumstale av vår egen ordfører Marianne Borgen og underholdning med manglerudmusikerne Dreamon og Trond Granlund m/band.

Det er offisiell lansering av den nye boken «T-banen - 50 historier om byens puls», laget av oppsalforfatterne Arne Danielsen og Hans Andreas Fristad.

Det blir aktiviteter for barn, Byantikvaren kommer, det blir bildeutstilling i regi av Bymuseet og skaperen av Andebys eget T-banekart kommer - nemlig Donald-tegner Arild Midthun.

- Vi ønsker store og små velkommen til T-banefesten, inviterer kommunikasjonsleder Eirik Andersen i Ruter.

LES OGSÅ:

Håp for direkte 71 E-buss etter ferskt bystyrevedtak

Endelig går T-banen til Mortensrud igjen

Artikkeltags