Folkefest på Bøler da T-banen gjenåpnet

ORDFØREREN: Ordfører Marianne Borgen hadde mye godt å si om at Østensjøbanen nå er på sporet igjen. Hun er selv flittig bruker til og fra Skøyenåsen.

ORDFØREREN: Ordfører Marianne Borgen hadde mye godt å si om at Østensjøbanen nå er på sporet igjen. Hun er selv flittig bruker til og fra Skøyenåsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter å ha vært uten T-bane siden i våres, ble det folkefest søndag da gjenåpning av Østensjøbanen fant sted på Bøler stasjon. Flere hundre personer trosset det ufyselige vinterværet og møtte opp.

DEL

BØLER: Buss for bane har vært en prøvelse for mange, og gleden var derfor stor da Ruter og Sporveien inviterte til gjenåpning. Riktignok står det igjen strekningen Bøler-Mortensrud, men den skal være ferdig 3. april, og da kan folk bare kaste rutetabeller, for da kommer togene til å gå tett-i-tett.

LES OGSÅ: Vil ta vare på Sædfuck- og Bowie-taggene under Bølerbrua

Festen

Men søndag var det altså åpningsfest på Bøler. Værgudene var langt fra i godlune, men det ble kompensert for med varm kaffe, ertesuppe, vafler og kaker. Og Oppsal skoles musikkorps blåste liv i folket. En av de fremmøtte, Grete Olsen fra Bøler, var så glad for at det er slutt på busskjøring at hun stilte med flagg.

– Dette er en gledens dag, sa hun.

Ordfører Marianne Borgen kom i spesialoppsatt T-banevogn med andre gjester. Og i sin hilsningstale uttrykte hun ikke bare glede på byens og T-banebrukernes vegne, men også på egne vegne. For hun bor jo som kjent selv i bydelen, og er flittig bruker av T-banen fra Skøyenåsen.

Taler og blomster – alle ord med stor glede over at det nå endelig blir T-banekjøring igjen.

Snorklipp

Og så selve markeringen. Ordfører Marianne Borgen fikk god hjelp av to elever fra Nøklevann skole , Mira og Eskil, som også er lokale miljøagenter. De fortalte hvor flott det nå er at T-banen går igjen, for det er jo miljøvennlig.

Bånd ble klippet, og bilder ble tatt.

Dermed var det klart for å ta det første toget. Riktignok hadde det allerede vært på skinnene fra tidlig søndag morgen, men fra klokken 14 gikk det ordinært.

Ny fest i april

Hvordan ny fest blir i april når hele strekningen til Østensjøbanen er ferdig, er uklart. Men da skal også nye Lørenbanen være bruksklar, så da er det enda mer å juble over.

Les også: Søndag gjenåpnes T-banelinje 3 fra Bøler

Les også: Snart slutt for buss for bane langs linje 3

Les også: Linje 3-rehabilitering i rute

Les flere saker fra noblad.no

Artikkeltags