Endelig var T-banen på skinner igjen

GRY ISBERG: Ikke bare passasjerene, men også kommunikasjonssjef Gry Isberg i Ruter var veldig fornøyd mandag morgen da Østensjøbanen igjen var på skinner. Her på Mortensrud. Alle foto: Arne Vidar Jenssen

GRY ISBERG: Ikke bare passasjerene, men også kommunikasjonssjef Gry Isberg i Ruter var veldig fornøyd mandag morgen da Østensjøbanen igjen var på skinner. Her på Mortensrud. Alle foto: Arne Vidar Jenssen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter lang tid med buss for T-bane, har mange gledet seg til å få normalt T-banetilbud igjen. Likevel var det langt fra rushstemning på Bogerud, Skullerud og Mortensrud mandag morgen. Og alle fikk god plass.

DEL

ØSTENSJØBANEN: - Vi må nok beregne at dette må gå seg til, sier kommunikasjonssjef Gry Isberg i Ruter.

(se flere bilder nederst i saken)

Med kaffekopp i hånden på Mortensrud stasjon mandag morgen kunne hun konstatere at alt gikk greit og at passasjerene var fornøyd.

- Men det tar tid å innarbeide vaner igjen etter en vanskelig tid med buss, bane og omstigninger på Bøler, sier hun til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: Sjekk hvordan din nye reisehverdag blir her

Ny tid

Lukten av kaffe, boller og vafler var som en god morgenhilsen. Men Ruter hadde nok forventet større oppmøte.

- Vi gleder oss i alle fall over at Østensjøbanen nå er på skinner igjen. Og ikke minst er vi veldig glad over å kunne tilby baner hele åtte ganger i timen, sier Isberg.

- Dette betyr at de som mister en bane, bare har noen få minutter til neste ruller inn på plattformen. Rutetabell har man med andre ord ikke bruk for, sier Isberg.

– Og med ny stasjon og tunnel på Løren, har T-banenettet blitt vesentlig bedre!

LES OGSÅ: Nå blir det to avganger i kvarteret på Østensjøbanen

Fine stasjoner

Om selve stasjonsbygningene på både Bogerud, Skullerud og Mortensrud er de samme, har plattformer, leskur, belysning og omkringliggende områder blitt vesentlig oppgradert.

Plattformene er nå så lange at de har mer enn god nok kapasitet til lange T-banetog.

Mange gleder seg nok også over at mange av stasjonene har fått flere innganger, så man slipper å gå lange omveier.

LES OGSÅ: Folkefest da T-banen gjenåpnet til Bøler

Opprydding

Det som nå gjenstår er noen «skjønnhetsarbeider», opprydding langs skinnegangene og istandsetting av arbeidsområdet ved Bøler stasjon.

Kort sagt – en gledens dag både for passasjerer og Ruter. Men det var litt rart å se så god plass og kapasitet på T-banen mens bilene bare sneglet seg innover E6 og på Ytre Ringvei fra Bøler til Tveita.

Ny stasjon på Løren

Nye Løren stasjon, som er grunnen til at Østensjøbanen nå har fått flere avganger, åpnet med brask og bram søndag 3. april. Her var blant annet vår egen ordfører Marianne Borgen fra Østensjø tilstede.

LØREN STASJON: Ble åpnet søndag, av ordfører Marianne Borgen, miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen og byrådsleder Raymond Johansen. Bakerst: Bernt Reitan Jenssen, sjef i Ruter, og Cato Hellesjø, sjef i Sporveien. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LØREN STASJON: Ble åpnet søndag, av ordfører Marianne Borgen, miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen og byrådsleder Raymond Johansen. Bakerst: Bernt Reitan Jenssen, sjef i Ruter, og Cato Hellesjø, sjef i Sporveien. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP Foto:

Borgen benyttet anledningen til også å skryte av oppgraderingen av Østensjøbanen.

– Det blir veldig flott å få 7,5 minutters-ruter. Når jeg kommer på på Skøyenåsen pleier det som regel være helt fullt. Nå håper jeg at jeg kanskje kan få sitteplass av og til, uttalte hun til Nordstrands Blads samarbeidspartner Nordre Aker Budstikke.

Les mer om deres sak om Løren-åpningen her:

Ny T-banestasjon binder øst og vest sammen

Artikkeltags