Strømstans skapte problemer for T-banen i Oslo

Oslo  20170717.
Illustrasjonsbilde av t-bane på vei til Sognsvann fra Jernbanetorget T.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Oslo 20170717. Illustrasjonsbilde av t-bane på vei til Sognsvann fra Jernbanetorget T. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

T-banetrafikken er i gang igjen mellom Nationaltheatret og Majorstuen i Oslo etter en full stans som følge av strømmangel.

DEL

OSLO: Det var klokken 10.58 at Sporveien meldte på Twitter om full T-banestans mellom Nationaltheatret og Majorstuen. Alle linjer retning vest sto stille, og Sporveien oppfordret reisende til å benytte alternativ transport.

Få minutter senere var imidlertid problemet fikset.

– T-banen er i gang igjen. Det var en strømstans på noe tid, kanskje opp mot 15 minutter, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien til NTB.

– Det blir lite følgeforsinkelser av dette. Det som skjedde førte til at alle T-banene sto stille akkurat mellom Majorstuen og Nationaltheatret. Men siden alle T-banene var ute og kjørte, kjører vi dette fort inn igjen, sier Asperud.

Noe ekstra tid bør imidlertid påregenes. Ifølge Sporveien vil det en periode være redusert hastighet mellom Nationaltheatret og Majorstuen som følge av feilen på togenes strømtilførsel.

– Vi jobber med å rette feilen, slik at togene kan kjøre med den hastigheten som er på strekningen, heter det.

Artikkeltags