177 kroner i bomringen på verstingdager

DYRERE: Taktene er allerede økt i bomringen. På dager med ekstra høy luftforurensing kan prisene bli så høye som 177 kroner.

DYRERE: Taktene er allerede økt i bomringen. På dager med ekstra høy luftforurensing kan prisene bli så høye som 177 kroner. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Dieseltaksten i bomringen i rushtiden kan bli så høy som 177 kroner på dagene Oslo-lufta er som dårligst. 

DEL

OSLO: De nye bompengetakstene blir ytterligere tredoblet når konsentrasjonen av helsefarlig NO2 i Oslo-lufta kommet over et visst nivå, opplyser NRK.

Les flere saker om bomringen i Oslo her!

Opptil 177 kroner

Den tredoble taksten vil også gjelde for biler som knapt forurenser, noe Høyre er skeptiske til.

Bensinbiler og ladbare hybrider må ut med 132 kroner for hver passering. De som kjører diesel må ut med 147 kroner utenom rushtiden. I rushtiden øker prisen til 162 og 177 kroner.

– Bensinbiler slipper i praksis ikke ut NOx. Da bidrar de heller ikke til dårlig lokal luftkvalitet. Disse bilene bør derfor slippe unna de ekstra høye bomtakstene på dager med høy luftforurensing, sier Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg.

Kun formaliteter gjenstår før Oslo og Akershus får mulighet til å innføre de nye takstnivåene.

Det er bare litt over en måned siden det ble innført nye takster i bomringen, og det planlegges også en ny bomring i Oslo med 50-60 nye bomstasjoner.

For høy luftforurensing syv ganger

Ifølge Oslo kommune har det de siste femten årene vært totalt syv episoder med høy luftforurensning, med varighet på mellom fire og ti dager.

17. januar i år ble det innført dieselforbud på grunn av høy luftforurensing. Dieselforbudet varte kun én dag.

LES OGSÅ:

Tusenvis demonstrerte mot bomringen

10.000 færre biler passerte bomringen

Nå blir det dyrere å kjøre inn til Oslo

Artikkeltags