Dyrere bomring gir fortsatt mindre trafikk

FÆRRE BILER: Ferske tall viser at færre biler har passert bomringen i Oslo også i november. Nye takster ble innført i oktober. Arkivfoto

FÆRRE BILER: Ferske tall viser at færre biler har passert bomringen i Oslo også i november. Nye takster ble innført i oktober. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Etter to måneder med tids- og miljødifferensierte takster i bomringen i Oslo har antallet passeringer i Oslo og Bærum falt med 4,1 prosent.

DEL

OSLO: Totalt viser passeringstallene i Oslo og Bærum for november 2017 en nedgang på 4,1 prosent sammenlignet med november 2016, ifølge tall fra Fjellinjen.

LES OGSÅ: Kan koste opptil 177 kroner i bomringen på verstingdager

Fra innfartsårene i vest har trafikken falt 5,3 prosent. Nord for Oslo har trafikken gått ned med 4,3 prosent, mens østfra er tallet på bompasseringer redusert med 3,9 prosent.

Tallene er hentet fra bomstasjonene i Oslo og Bærum i perioden 1. november og fram til og med 30. november.

På dagene med rushtidsavgift viser tallene en reduksjon på 4,7 prosent i timene med rushtidsavgift mellom klokken 6.30 og 9.00. Samtidig har trafikken økt med 7,4 prosent i halvtimen mellom 6 og 6.30, da rushtidsavgiften trer inn.

Les flere saker om bomringen i Oslo her!

Tallene viser også at trenden med nedgang i andel diesel- og bensinbiler og økning i andel elbiler fortsetter.

Det har vært en nedgang i andel lette dieselbiler fra 49,7 prosent til 47,3 prosent i Oslo fra april til november. Bensinbilenes andel faller fra 32,6 prosent til 30,1 prosent.

I samme periode har tallet på bompasseringer med nullutslippsbiler økt fra 10,2 prosent til 14 prosent i Oslo og fra 11,4 prosent til 15,2 prosent i Bærum.

Fra 1. oktober i år ble prisene i bomringen hevet til 54 kroner for bensinbiler og 59 kroner for dieselbiler på hverdager mellom klokken 6.30 og 9, og på ettermiddagen mellom klokken 15 og 17.

Utenfor rushtiden, i helger, helligdager og i juli er prisen 44 kroner for bensinbiler og 49 for dieselbiler per passering.

LES OGSÅ:

Tusenvis demonstrerte mot bomringen

10.000 færre biler passerte bomringen

Nå blir det dyrere å kjøre inn til Oslo

(©NTB)

Artikkeltags