Buss for 18-trikken frem til våren

TRIKKENYTT: Hvis du kjører med 18-trikken må du ta buss for trikk mellom Jernbanetorget og Holbergs plass frem til neste vår. Arkivfoto

TRIKKENYTT: Hvis du kjører med 18-trikken må du ta buss for trikk mellom Jernbanetorget og Holbergs plass frem til neste vår. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Frem til våren 2018 er det stengt for sporvogn mellom Tinghuset og Holbergs plass som følge av anleggsarbeid i området.

DEL

EKEBERGBANEN: Det innebærer at blant annet linje 18 fra Ljabru/Holtet vender i Dronning Eufemias gate i Bjørvika.

Les flere saker noblad.no:

Bystyret vedtok gjenåpning av Jomfrubråten

Endelig dobbeltspor igjen

Jubel for gjenåpning av Jomfrubråten

Ny trasé i bruk

Mandag 14. august åpnet trikketraseen i Dronning Eufemias gate. Det betyr at de som skal til og fra Bjørvika nå kan reise med trikken.

Samtidig startet arbeidene med å oppgradere trikkeskinner og fortau i Tullins gate. Strekningen er en del av prosjektet Tinghuset – Tullins gate, som skal totalrehabiliteres før nye lavgulvtrikker blir levert fra 2020.

I en periode vil det ikke være mulig å kjøre trikk gjennom anleggsområdet, derfor blir det buss for trikk mellom Jernbanetorget og Holbergs plass/Frydenlund.

Trikkelinjene vil i denne perioden «deles i to», og trikkene vender ved Holbergs plass og Jernbanetorget.

LES OGSÅ: Trikkestøy i bystyret

Trikkeprogrammet

Bystyret har vedtatt å kjøpe 87 nye trikker til hovedstaden som en del av Trikkeprogrammet. Det innebærer også over 30 gravearbeider i oslogatene for å legge forholdene til rette for de nye trikkene.

Arbeidene i Tullins gate er en del av dette. Strekningen Tinghuset – Tullins gate går fra Holbergs plass og Tullins gate, via Tullinløkka og frem til Tinghuset og Professor Aschehougs plass. Her skal gatemiljøet og trikkeskinnene oppgraderes og det skal skiftes vann- og avløpsrør.

Fase 1 starter i Tullins gate og pågår frem til våren 2018.

LES OGSÅ:

Nye planer klare for Holtet trikkebase

19-trikken tilbake i Prinsens gate

Buss for trikk

Gravearbeidene gjør at strekningen stenges for trikketrafikk fra 14. august og frem til våren 2018. I denne perioden bygges et midlertidig trikkespor mellom Tullinløkka og Grensen som går i Kristian IVs gate. Inntil dette sporet står ferdig, er det buss for trikk mellom Jernbanetorget og Holbergs plass.

Bussene vil ha hyppige avganger og betjene holdeplassene Holbergs plass/Frydenlund, St. Olavs plass, Hammersborggata og Jernbanetorget.

Linje 17 vil trafikkere strekningen Rikshospitalet – Holbergs plass, og på Holbergs plass stopper trikkene på midlertidig holdeplass ved Pilestredet. På motsatt side av bruddet vil alle avganger for 17- og 18-trikken i retning Grefsen og Holtet gå fra Jernbanetorget C. Linje 17 mellom Holbergs plass og Rikshospitalet får flere avganger for å dekke opp bortfallet av linje 18.

Cato Asperud i Sporveien sier at det midlertidige sporet som settes opp skal gå omtrent der traseen har vært, så folk igjen skal kunne ta trikken hele veien til Rikshospitalet.

– Buss for trikk er nødvendig når vi kal oppgradere trikkenettet, men de reisende med linje 18 skal få trikken sin tilbake til våren, sier Asperud.

Se Ruter.no for detaljert informasjon om avvikstrafikken.

Sjekk ut noblad.no/trikken for flere trikkesaker

Artikkeltags