Vedtok gjenåpning i bystyret

JOMFRUBRÅTEN: Trikkeholdeplassen forsvant i forbindelse med anleggsarbeider, men skal gjenoppstå. Arkivfoto: Kristin Trosvik

JOMFRUBRÅTEN: Trikkeholdeplassen forsvant i forbindelse med anleggsarbeider, men skal gjenoppstå. Arkivfoto: Kristin Trosvik

Artikkelen er over 2 år gammel

Bystyret har nå formelt vedtatt gjenåpning av Jomfrubråten trikkeholdeplass.

DEL

JOMFRUBRÅTEN: På møte 21. juni behandlet bystyret «Prinsipper og prosesser for holdeplasstruktur på kollektivruter i Oslo».

Samferdsels- og miljøkomiteens innstilling innebar blant annet gjenåpning av Jomfrubråten holdeplass, som byrådet lovet tidligere i år.

LES OGSÅ: Usikkert når holdeplassen gjenåpnes

Vil koste 22 millioner

I sakspapirene heter det at «etter en helhetlig vurdering der det blant annet er lagt vekt på nærheten til seniorboliger, vil byrådet be Ruter arbeide for å bygge ny, universelt utformet holdeplass på Jomfrubråten, og vil søke å finansiere denne gjennom statlige belønningsmidler(...) En gjenåpning av Jomfrubråten holdeplass vil kreve oppgradering til universell utforming. Dette innebærer to nye plattformer, bomanlegg og nye adkomster. Basert på foreløpige estimater fra Sporveien vil dette koste anslagsvis 22 millioner.»

Et samlet bystyre gikk inn for forslaget.

LES OGSÅ:

Jubel for gjenåpning av Jomfrubråten

Kjemper mot nedleggelse av Jomfrubråten stasjon

Sportsplassen gjenåpnet, Jomfrubråten i uvisse

Artikkeltags