218 millioner kroner til krigsbarns skolegang

LUFTENS BØSSEBÆRER: Holmlia-artisten Omer Bhatti ble med Norwegian som en luftens bøssebærer tur/retur Oslo-Molde. Her med to blide passasjerer som ser ut til å sette pris på artistens engasjement. Pressefoto: Norwegian

LUFTENS BØSSEBÆRER: Holmlia-artisten Omer Bhatti ble med Norwegian som en luftens bøssebærer tur/retur Oslo-Molde. Her med to blide passasjerer som ser ut til å sette pris på artistens engasjement. Pressefoto: Norwegian

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

TV-aksjonen takker alle som har bidratt til at de nå kan hjelpe 470.000 barn i krig og konflikt med skolegang.

DEL

NORGE/OSLO: Søndag 22. oktober gikk årets TV-aksjon av stabelen, og over hele landet har skoler, foreninger, frivillige og andre bidratt for å samle inn penger til årets formål. Pengene skal gå til Unicefs arbeid for å gi utdanning til barn som er rammet av krig og konflikt.

I vårt distrikt har det blant annet vært arrangert flere skoleløp, konserter og mange har gått med bøsser eller samlet inn penger på andre måter. Den kjente Holmlia-artisten Omer Bhatti ble for eksempel med flyselskapet Norwegian som en "luftens bøssebærer" på strekningen mellom Oslo og Molde for å samle inn penger til det gode formålet.

LES OGSÅ:

Her kan du få ski til suppa!

Mittnoblad: Lyden av Holmlia

Over 218 millioner kroner

Mandag morgen ble det kunngjort at TV-aksjonen har fått inn 218.586.896 kroner i hele landet, hvorav 24.298.596 fra Oslo.

Bydelstallene er ennå ikke offentliggjort.

– Jeg er overveldet og rørt. Sammen skal vi sikre skolegang for mer enn 470.000 barn, sier Camilla Viken, generalsekretær i Unicef, i en pressemelding etter årets TV-aksjon.

– Det er vanskelig å sette ord på gleden og takknemligheten jeg føler nå. Tusen takk til alle som har bidratt! Hver eneste vaffel som er stekt, krone som er puttet på bøssa og hver eneste time som er lagt ned i den store dugnaden bidrar til å gi barn i krig og konflikt utdanning. Engasjementet vi har sett i de siste ukene og dagene er overveldende. Jeg er takknemlig og ydmyk på vegne av UNICEF. Mer enn 470 000 barn vil nå få skolegang og muligheten til å skape seg en framtid, sier Viken.

TV-aksjonen opplyser at 100.000 bøssebærere gikk søndagstur og banket på dører i hele landet for å sikre skolegang til barn i Syria, Sør-Sudan, Pakistan, Colombia og Mali.

Skoler i Norge har samlet inn 8,1 millioner kroner.

- Det er helt utrolig å se så mye flott engasjement for TV-aksjonen over hele byen vår! TV-aksjonen er verdens største dugnad og hadde ikke vært mulig uten bidrag fra ordfører Marianne Borgen, næringslivet, organisasjoner, kulturlivet, frivillige og mange andre som har stillt opp for å gi barn mulighet til skolegang, sier byaksjonsleder Anette Larsen i Oslo.

LES OGSÅ: Lions selger 20.000 bøker til inntekt for gode formål

Fakta om TV-aksjonen:

Artikkeltags