Gå til sidens hovedinnhold

TV-aksjonen trenger din hjelp for et varmere samfunn

Artikkelen er over 2 år gammel

Inntektene fra årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn. Det er gode muligheter til å bidra lokalt.

NORGE/OSLO: I år går inntektene fra den store TV-aksjonen på NRK til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

I tillegg til at det i disse dager arrangeres en rekke innsamlingsaksjoner, er søndag 21. oktober dagen da bøssebærere går fra dør til dør over hele landet.

- Bli med! Det er veldig givende, oppfordrer lokalbeboer Eldbjørg Mosvold Larsen, som var med på TV-aksjonen første gang for 40 år siden. Hun bidrar både som bøssebærer og medlem av aksjonskomiteen på Bøler.

- Jeg synes dette er en fin måte å få gitt tilbake på, og har vært med på TV-aksjonen uansett hvilken organisasjon som står bak. Det er en stor glede og en av høstens hyggeligste begivenheter, sier hun til Nordstrands Blad.

Pengene som samles inn via TV-aksjonen skal ifølge en pressemelding fra Kirkens Bymisjon skape 700.000 nye møter mellom mennesker, og bidra til en rekke nye tilbud for mennesker som står utenfor.

I vårt distrikt driver Kirkens Bymisjon Bekkelagshjemmet, samt Nanna Maries familiehus og Skovheim allsenter og eldreboliger på Nordstrand.

Trenger flere bøssebærere

Hvis du vil bidra, så trengs det flere bøssebærere til våre lokale innsamlingsbaser.

  • I Bydel Nordstrand er det baser i Nordstrand kirke og Lambertseter kirke, samt på Brannfjell skole og Nedre Bekkelaget aktivitetsskole.
  • I Bydel Østensjø er det baser i Oppsal kirke, Manglerud kirke, Abildsø Folkets hus og i omsorgs- og nærmiljøsenteret i Utmarkveien 2 på Bøler. 
  • I Bydel Søndre Nordstrand er det baser i Hauketo-Prinsdal kirke og i klubbhuset på Meklenborg på Bjørndal, på Lusetjern skole på Holmlia og på Mortensrud gård.

I begynnelsen av denne uken opplyser TV-aksjonen at dekningsgraden ved lokale roder er fra 22-100 prosent i vårt distrikt. Blant de lokale basene er det nok bøssebærere kun ved Abildsø Folkets hus, mens det er aller størst behov for flere bøssebærere til basene på Lambertseter (23% dekningsgrad) og Nedre Bekkelaget (22%).

Men også på Nordstrand (32%), Brannfjell (50%), Manglerud (47%), Oppsal (68%), Bøler (62%), Hauketo-Prinsdal (33%), Bjørndal (34%), Holmlia (61%) og Mortensrud (35%) trengs det altså flere bøssebærere for at de skal få dekket områdene sine best mulig.

- Vi er godt i gang med å dekke alle roder i bydelene, men det er fortsatt et stort behov for bøssebærere. Vi oppfordrer folk til å melde seg som bøssebærere på blimed.no eller 02025, sier Maren Thorsen Bleskestad, kommunikasjonsleder for TV-aksjonen 2018.

Oransje skjerf på Nordstrand

Blant de mange aksjonene i tilknytning til årets TV-aksjon er strikkedugnad med utdeling av oransje skjerf, som også vil bli hengt opp rundt omkring.

Oransje skjerf er noe Kirkens Bymisjon har drevet med siden 2011, og i år er blant annet Signo Conrad Svendsen senter på Nordstrand med på strikkedugnaden.

Tirsdag 16. oktober fra klokken 11-12 vil de farge institusjonen oransje, pynte med skjerf og selge kake til inntekt for et varmere og mer inkluderende samfunn.

Konsert på Manglerud

Manglerud ungdomshus melder at de arrangerer innsamlingskonsert lørdag 20. oktober klokken 18.

På scenen står lokal ungdom sammen med etablerte artister. På plakaten finner du følgende navn: Edvard Dahl Thoresen, Eira Mariussen, Megan Albright, The Chickens og ikke minst Kaja Gunnufsen.

Konserten er åpen for alle, også voksne, og det er gratis inngang.