Ingen personalsak mot frittalende Ulsrud-lektor

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

ULSRUD: Skoleledelsen ved Ulsrud videregående skole kommer ikke til å opprette personalsak mot læreren Simon Malkenes etter uttalelser han kom med i NRK.

Ifølge Utdanningsnytt ser ikke skoleledelsen at det er noen grunn til å opprette en personalsak mot ham. Skolen har undersøkt saken i over én måned.

I mars beskrev Malkenes en typisk skoletime i Dagsnytt 18. Han brukte ikke elevenes navn, men kun bokstaver istedenfor. Han ble deretter beskyldt for å ha krenket sine elever i debatten om fritt skolevalg i et debattinnlegg i Aftenposten. Innlegget skal ha blitt skrevet av elever som følte seg krenket, men i ettertid har det blitt sådd tvil om innlegget var ekte, ettersom dokumentet ble opprettet på datamaskinen til en avdelingsleder på skolen.

Debatten i etterkant har også dreiet seg om lærernes ytringsfrihet. Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) skal innkalle til et møte om ytringskulturen i Osloskolen. I tillegg skal det arrangeres en høring i Oslo kommune på initiativ fra Eivor Evenrud (Rødt).

(©NTB)

Artikkeltags