Herman hjemme etter åtte dager på loffen

SAMMEN IGJEN: Eier Kristine Sørheim og Herman fikk en intens start sammen, men etter dagene på loffen dro de sammen til en gård i Aremark for å jobbe med tillitsbygging i fred og ro. Foto: Privat

SAMMEN IGJEN: Eier Kristine Sørheim og Herman fikk en intens start sammen, men etter dagene på loffen dro de sammen til en gård i Aremark for å jobbe med tillitsbygging i fred og ro. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Blandingshunden Herman, som forsvant fra sine nye eiere på Bislet den 16. mars, er trygt hjemme igjen.

DEL

OSLO-EKEBERG-ULVØYA: Nordstrands Blad omtalte saken før påske, da hunden blant annet hadde blitt observert på Ekeberg.

Herman er adoptert fra utlandet og klarte å slite seg løs fra båndet på første tur med ny eier. I løpet av de åtte dagene han var på loffen i Oslo, har han blitt observert over nesten hele byen. Ofte var han ute og tuslet på natten eller tidlig morgen, på steder som Grønland, Ullevål, Bjølsen, Stensparken, Maridalen og Ekeberg.

- Det virket som han lette etter sin flokk, forteller Lucia Uchermann Talseth, fra Facebook-gruppen Rømlingen - som bistår når hunder er på rømmen.

Endte på Ulvøya

Talseth forteller at Herman ikke lot seg fange så lett.

- Det har vært stort engasjement blant våre flotte medlemmer, sier hun. Budskapet om den utenlandske hunden som fartet rundt i hovedstaden spredte seg via delinger på Facebook, via plakater, mailer og mer.

Så kom gjennombruddet - Herman var observert på Ulvøya 23. mars og letemannskapet så sitt snitt til å få Herman gjenforent med sin nye eier.

- Ulvøya er forbundet til fastlandet med en bro så her gjaldt det å holde ham på øya, og samtidig ikke skremme ham ut i vannet, forteller Talseth.

Leting dag og natt

Medlemmene i Rømlingen har lang erfaring med å finne og fange hunder. De rådet folk som så ham til å forholde seg rolig, unngå øyekontakt og gjerne gjespe for å berolige hunden som var skeptisk til mennesker.

Nå satt de opp feller, det var døgnvakter på Ulvøya-brua og medlemmer fra Rakkestad stilte opp med søkshund.

- Folk stilte opp uansett vær og vind, men Herman var smartere, sier Talseth. Også eier deltok i aksjonen, selv etter nesten en uke uten søvn.

Hermann viste seg flere ganger rundt om på Ulvøya og så ut til å være i fin form.

- Han virket noe mere avslappet og nysgjerrig på omgivelsene, men holdt seg på avstand, sier Talseth.

En slagplan ble lagt, og hovedbudskapet var å holde han unna brua og holde han på Ulvøya. De måtte prøve å få kontakt.

- Mange medlemmer stilte opp også natterstid. Ingen nevnt, ingen glemt, man takk til alle, sier Talseth som likevel vil nevne Vibeke og hunden Millie som fikk Hermans tilitt og kontakt. 

- Millie fant ut hvor Herman hvilte og Vibeke oppnådde kontakt med Herman. Han nærmet seg der Vibeke satt, og hun unngikk å se på han. Hun bare gjespet mange ganger, og Herman gjespet tilbake. Han la seg ned, og da Millie lekte med en pinne, gjorde han det samme, forteller Talseth.

LES OGSÅ: Et lykkelig hundeliv

Hjelp fra Athen

Han var så nær, men likevel så vanskelig å få tak i.

- Han ble noe urolig da det var noen i en hage rett ovenfor der de satt. Vibeke måtte dessverre forlate stedet, men heldigvis var Emanuella fra hans gamle kennel i Athen ankommet Norge, forteller Lucia U. Talseth.

Emmanuella kom til Ulvøya og oppsøkte området der Hermann oppholdt seg. Hun var da alene.

- Hun plystret på han, og han svarte. Herman lot seg lokke inn, og dermed var lykken et faktum, sier Talseth.

Den lange turen var over. Vel hjemme la han seg i sengen sin og virket helt uanfektet av de siste åtte dagers eventyr, kunne eier meddele.

- Dette ble en gledens dag for mange, ikke bare for eieren som fikk godgutten hjem, sier Talseth og legger til:

- Vi er imponert over alle som har fulgt med, som har lett, delt eller sendt positive tanker. Det var et utrolig samarbeid. Vi ønsker Herman lykke til i sitt nye hjem og land. Turen på egenhånd er over. En stor takk til alle som har stått på!

LES OGSÅ: - Dette blir Norges rikshospital for dyr

Slapper av på landet

Eier Kristine Sørheim forteller at hun og Herman dro avgårde til roligere omgivelser i en periode.

-  Jeg og Herman har dratt ut til gården til fatter'n i Aremark for å arbeide med tillitsbygging i fredlige omgivelser: han har begynt å slappe av, leker med andre hunder og vet allerede hvem mammaen hans er, sier hun.

Flere dyrehistorier på noblad.no:

Lekne "ulver" på Oppsal

Mathilde (23) og Batman har fans fra hele verden

Vakker gjest ved Østensjøvannet

Artikkeltags