Ut av Stortinget etter 12 år

SKJEBNEKVELD: Hans Olav Syversen på KrFs valgvake sammen med Olaug Bollestad (t.h. rød kjole), 2. nestleder Kjell Ingolf Ropstad (midten bak) og Hilde Frafjord Johnson. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

SKJEBNEKVELD: Hans Olav Syversen på KrFs valgvake sammen med Olaug Bollestad (t.h. rød kjole), 2. nestleder Kjell Ingolf Ropstad (midten bak) og Hilde Frafjord Johnson. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter 12 års innsats på Oslobenken går Hans Olav Syversen (KrF) fra Stenbråten ut av Stortinget.

DEL

valg 2017 Det ble et i overkant spennende valg for Kristelig Folkeparti, og resultatet medfører at partiet mister den ene plassen sin på Oslobenken. Det betyr at førstekandidat Hans Olav Syversen fra Stenbråten ikke får forlenget sitt mandat.

LES OGSÅ: Seks lokale fjes på Stortinget, fire på Oslobenken

I 12 år har 50-åringen representert Oslo på Stortinget, og blant annet gjort seg bemerket som leder av finanskomiteen, partiets parlamentariske leder og en sentral mann i budsjettforhandlinger.

Forberedt, men skuffet

- Valgresultatet har sunket inn, jeg var forberedt på at det kunne gå denne veien da de første målingene kom, men det er jo skuffende, sier Syversen til Nordstrands Blad dagen derpå.

- De siste 12 årene har vært en god periode, så jeg skal ikke klage, man får prøve å ta tap og vinn med samme sinn, sier Syversen.

Han er opprinnelig jurist, men har foreløpig ikke lagt noen planer for hva han skal gjøre fremover.

- Jeg har jo litt tid til å områ meg, og har hørt rykter om at det finnes et liv der ute som også er interessant, sier Syversen.

- Det tror jeg på, og jeg håper at jeg etterhvert finner noe annet å bruke tid og krefter på. Først skal jeg fordøye resultatet og se hvilket nivå jeg skal engasjere meg på heretter. KrF er partiet for meg og jeg har ikke tenkt å forlate det.

LES OGSÅ: Lokalprofilen Hans Olav Syversen

- Fantastisk å kunne være med å påvirke

Syversen oppsummerer årene på Stortinget som spennende og varierte, etter å ha sittet både i opposisjon, i en flertallsregjering og en mindretallsregjering.

- Det har jo vært helt forskjellige måter å jobbe på, men det har vært fantastisk å kunne være med å påvirke. Jeg er takknemlig for at partiet og velgerne har gitt meg muligheten til det. Og så har jeg hatt mange gode kollegaer som jeg vil savne, uavhengig av partier, sier Syversen.

LES OGSÅ: - Områdeløftet i Søndre Nordstrand skal videreføres

Han er formelt valgt frem til første oktober, og regner med at det blir endel rydding og mimring fremover.

- Det blir nok god, mental hygiene å gå gjennom tingene mine. Da datteren min skulle trøste meg etter valget sa hun at "Jammen, pappa, nå får du i hvert fall litt bedre tid", og det er jo sant. Det gleder jeg meg til, sier Syversen.

LES OGSÅ:

Lokale politikere og deres hjertesaker før valget

Disse lokale politikerne kunne du stemme på i Stortingsvalget 2017

Artikkeltags