NORDSTRAND: – En seier for ytringsfriheten, sa Bjørnar Moxnes til VG etter at dommen nylig falt i Oslo tingrett.

LES OGSÅ: Bjørnar Moxnes valgt inn i det nye bystyret

Bakgrunnen for saken er at Rødt offentliggjorde sladdet informasjon i kommunerevisjonens granskingsrapport om kritikkverdige forhold ved Lindeberg omsorgssenter i Oslo.

Påstand om bot

I retten ba aktor om at Moxnes måtte straffes med en bot på 18.000 kroner. Ifølge Aftenposten var dommen enstemmig.

– Denne dommen er en seier for ytringsfriheten. Vi skal bruke den til å gjøre slutt på ulovlig hemmelighold i Oslo kommune. Takk for støtten jeg har fått, skrev Bjørnar Moxnes på Facebook etter dommen.

LES OGSÅ: Moxnes ber kommunen redde EKT rideskole og husdyrpark

Ikke mulig å identifisere

I løpet av rettssaken kom det fram at Rødt hadde sladdet visse opplysninger i rapporten, som ikke oppgir noen navn, og at Oslo kommune selv har gitt innsyn i dokumenter med navnene Moxnes er anklaget for å ha offentliggjort.

Moxnes mente det ikke er mulig å identifisere noen på bakgrunn av rapportversjonen som Rødt la ut på sine nettsider. Aktor hevdet likevel at taushetsplikten er brutt fordi opplysningene var sensitive og kunne kobles med annen informasjon som pårørende og ansatte ved omsorgssenteret allerede satt inne med.

Saken gikk for Oslo tingrett den siste uka før lokalvalget. Moxnes sa da til NTB at det var med blandede følelser han brukte tre dager i retten midt i valgkampinnspurten.

LES OGSÅ:

Rødt valgt inn i bydelsutvalget i Søndre Nordstrand

Rødt, Ap og MDG lover å slette EKT-gjeld

I 2010 ble Moxnes nestleder i Rødt