HOLMLIA: Og hvem er så denne store artisten? Vi må smøre oss med tålmodighet for å få vite det. Festivalsjef Ove Bevolden kan nemlig ikke avsløre hvem det er før 10. juni, forteller han hemmelighetsfullt.

«SKAM»-Adam kommer

– Vi har musikk for enhver smak. Alt fra cubanske og kurdiske grupper til rock og blues, sier Bevolden.

Han nevner også artistene Adam Ezzari, rapperen fra Hauketo som er kjent fra TV-serien «Skam», Nawaz fra Holmlia, Dinaye kjent fra MGP jr., Kyle fra Norske Talenter, lokale krefter som Hans Olav Baden og Åge Reite, og Farba fra Polen. I tillegg får vi se trampolinegruppa Jumping Frog og en opptreden av cheerleadere. Flere artister vil legges til programmet etter hvert.

I år blir det mange aktiviteter for barna, for eksempel keramikkverksted, sykkelverksted og hoppeslott.

– Vi imøtekommer mange interesser! sier Bevolden.

Internasjonal meny

Som vanlig kan du glemme alt om vafler og wienerpølse i lompe. Det blir matboder fra 20-25 land, og tidligere år har vi kunnet kjøpe asiatisk, afrikansk, polsk, sør-amerikansk, italiensk og tyrkisk, for å nevne noe.

På den to dager lange festivalen får du ikke bare muligheten til å høre på musikk og spise god mat. Du kan også møte organisasjoner, næringsliv og offentlige etater på stand. I år kommer det et tyvetalls organisasjoner for å informere.

Trenger fortsatt frivillige

Festivalen er for alle, uansett hvor du bor, den er gratis og arrangeres av beboere og andre frivillige. Og de trenger fortsatt flere frivillige!

– Vi har foreløpig 40, men vi skulle gjerne hatt 60, sier Bevolden.

Er du over 16 år og ønsker å være frivillig? Gå inn på www.frivillig.no/vr-stolt/frivillig-under-vr-stolt-festivalen for å melde deg på!

Glad for pengestøtte

Vær Stolt-festivalen på Holmlia søkte om midler, og var tilgodesett med 100.000 kroner i byrådets opprinnelige budsjettforslag. Etter at flertallspartiene i bystyret offentliggjorde sitt budsjettforlik for Oslo i 2018 i november i fjor, gleder de seg over at de ble listet opp med ytterligere 400.000 kroner.

– De pengene betyr alt. De gjør at vi kan avholde festivalen, sier Bevolden.

Mer informasjon om festivalen finner du på Facebook-siden Vær Stolt-festivalen eller på nettsiden www.varstoltfestivalen.com

LES OGSÅ:

Bildeserie fra Vær Stolt-festivalen 2017

Stolte beboere viste mangfoldet på Holmlia