HOLMLIA: Som alltid bød Vær Stolt-festivalen på et rikt program med lokale og kjente artister og mye spennende mat.

SE BILDESERIE FRA ÅRETS VÆR STOLT-FESTIVAL HER

LES OM FJORÅRETS FESTIVAL HER

Glem den kjipe pølsa!

Du trengte absolutt ikke å gå sulten under den to dager lange festivalen. Selv den mest kresne fant nok noe å sette tennene i blant de mange matbodene. Her kunne du kjøpe mat fra blant annet Kenya, Tyrkia, Thailand, Syria og Vietnam for å nevne noen.

Musikkprogrammet var fylt opp av både lokale og større artister. Vi kunne se blant andre Holmlia barne- og ungdomskor, Strykerne Oslo sør, Sørsia Rock- og Bluesklubb, Samsaya, Mira Craig og Kaveh.

LES OGSÅ: Holmlia, den nye scenen for rock og blues

Roser festivalen og de frivillige

– Festivalen har vært veldig bra, sier festivalsjef Ove Bevolden.

Han roser de 60-70 frivillige som har vært med på å gjøre festivalen mulig; hver og en fra parkeringsvakter og til alle som har jobbet med artistene.

– Det har vært mange folk og bra musikk hele veien, vi må være veldig godt fornøyd. Og dette hadde ikke gått uten de innmari flinke frivillige, sier han.

LES OGSÅ: Søndre Ås gård - landlig idyll i byen

Fokus på Syria

På festivalen kunne man kjøpe syrisk mat og se syriske artister på scenen. Men det var også et ekstra fokus på dem i år.

– Festivalen har i år et spesielt fokus på Syria, forteller Bevolden.

– En del av overskuddet fra festivalen skal gå til hjelpearbeidet i Syria.

LES OGSÅ: Stolt av å gå på Holmlia skole

Startet ny tradisjon

Årets nyskapning var Søndre Nordstrand-løpet som ble arrangert på lørdagen. Alle kunne delta og det krevdes verken påmelding, økonomi eller god kondisjon. Deltakerne kunne også bestemme selv om de ville gå eller løpe, det var ingen konkurranse.

For hver runde som ble fullført, ønsket tiltaket å gi en sum til forskning på fysisk aktivitet og forebygging av demens gjennom organisasjonen Nasjonalforeningen for folkehelsen.

– Det var 67 stykker som deltok i løpet. Det gikk kjempebra, folk var veldig entusiastiske! sier ansvarlig for løpet, Ida Cecilia Juhasz.

– Vi fikk mange gode tilbakemeldinger. Vi ønsker å ha dette som en årlig tradisjon og neste år blir det kanskje enda større og enda bedre.

LES OGSÅ:

Lokalprofilen Hanan Mohamed Abdelrahman

Holmlia senter skal på ny høring

Delte ut pris

Hvert år deles Vær Stolt-prisen ut, en pris som går til lokal ungdom som er gode forbilder og gjør en særlig innsats overfor andre. Prisen deles ut gjennom et samarbeid mellom Vær Stolt-festivalen og Sparebank1.

I år ble den gitt til Bydelsvertene i Søndre Nordstrand. De fikk prisen for å være gode forbilder og for innsatsen de gjør for å trygge nærmiljøet.

LES OGSÅ:

Follobanen nærmer seg Nordstrand

Ny politisjef: - Vi skal dyrke lokalkunnskapen