Stormskader for millioner etter vindens herjinger

BOGERUD: Et tre blåste overende og over en bil i Bogerudveien.
Foto: Ivar Anders Iversen/NTB scanpix

BOGERUD: Et tre blåste overende og over en bil i Bogerudveien. Foto: Ivar Anders Iversen/NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Både trær og bygninger fikk gjennomgå da vinden herjet på fredag.

DEL

SØR-NORGE/ØSTLANDET/OSLO: Det varslede uværet i Sør-Norge på fredag rammet også hovedstaden. Politiet meldte på Twitter at de fikk meldinger om at vinden herjet i hele Oslo, Bærum og Asker politidistrikt, og på et tidspunkt fikk nødetatene så mange henvendelser at de oppfordret folk til å kun melde fra hvis det gjaldt liv og død.

Trær blåst over ende

I Oslo sentrum ble et område rundt Tollboden ved Oslo S sperret etter at et takstillas løsnet i vinden, og i vårt distrikt blåste blant annet flere store trær overende.

En leser har sendt lokalavisen et bilde av et digert tre som falt ned ved Gladvollveien/Peder Holters vei på Ljan. Også på Lambertseter og Bogerud blåste store trær overende.

Skader for mange millioner

Gjensidige har fått melding om skader for mellom to og tre millioner kroner etter uværet i Sør-Norge fredag. De regner med at tallet vil stige betraktelig.

– Det er skader på tak, bygninger, hytter innbo og biler, og trær har veltet og gjort ødeleggelser, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige i en pressemelding lørdag.

Rysstad poengterer derimot at selskapet har mottatt færre skader enn de på forhånd fryktet. De fleste skademeldingene dreier seg om mindre skader. Gjensidige har foreløpig beregnet erstatningsutbetalinger for mellom to til tre millioner kroner lørdag formiddag.

Akershus alene står for nesten halvparten av skadene. Deretter følger Østfold og Oslo. Det er også registrert noen skader i Hedmark, Telemark, Buskerud og Vestfold.

– Det er altfor tidlig å si noe om sluttsummen for denne stormen, men vi snakker i det minste om fra et titalls millioner kroner og oppover, sier Rysstad.

Per lørdag hadde Gjensidige ennå ikke registrert noen skader på biler eller campingvogner, men dette kan forandre seg når folk kommer hjem fra ferie på mandag.

LAMBERTSETER: Mellom boligblokker på Lambertseter måtte denne bjørka gi tapt for vinden. Foto: Kristin Trosvik

LAMBERTSETER: Mellom boligblokker på Lambertseter måtte denne bjørka gi tapt for vinden. Foto: Kristin Trosvik

Titusenvis mistet strømmen

Opp mot 40.000 husstander mistet strømmen på Østlandet, primært fordi trær veltet over strømledninger, opplyser Hafslund i en pressemelding.

- Våre mannskaper har jobbet gjennom kvelden og natten med å utbedre de mange skadene, som i stor grad har oppstått som følge av at trær har falt over kraftlinjene. Arbeidet fortsetter utover lørdagen med uforminsket styrke, og vi har hentet inn mannskaper fra andre nettselskaper. Det benyttes helikopter for å få bedre oversikt over skadene på strømnettet, opplyser Hafslund.

Lørdag skal det ifølge pressemeldingen ikke være strømfeil i Oslo som følge av uværet.

Hafslund oppfordrer folk til å melde fra hvis de ser farlige forhold knyttet til strømledninger. Det kan gjøres på telefon 22 44 10 40.

- Vi vil be alle om å være observante på farlige forhold. Trær som faller over linjene våre kan medføre at strømlinjene faller på bakken, og berøring av disse kan være livsfarlig. Vi ber publikum om å melde fra til oss dersom de ser slike forhold, skriver Hafslund i en pressemelding.

Artikkeltags