Gladmelding fra meteorologen: – Kom deg ut og nyt helgen!

NYT HELGEN: Til helgen er det meldt temperaturer over 20 grader og meteorologens råd er å nyte. Neste uke faller temperaturen igjen.

NYT HELGEN: Til helgen er det meldt temperaturer over 20 grader og meteorologens råd er å nyte. Neste uke faller temperaturen igjen. Foto:

Med temperaturer over 20-tallet, er statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes klar i sin tale om helgens vær.

DEL

OSLO: – Det er bare å komme seg ut og nyte helgens vær, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Nordstrands Blad.

Hun forteller at det er lørdagens temperaturer som er i det høyeste sjiktet. Gradestokken kan vise opp mot 22 grader på Østlandet og understreker at det blir noen lokale forskjeller på ett par grader. De høyeste temperaturene vil kommer utover ettermiddagen med rolige vindforhold.

Søndagen vil få noe lavere temperaturer, og det fineste været denne dagen er første delen av dagen før det kan skye til utover ettermiddagen og kvelden. Dette er fordi det blir et værskifte inn mot neste uke, hvor gradene synker ned mot mellom 10 og 15 grader.

– Hva kommer det av at det blir så varmt i helgen?

– Vi har hatt kald luft fra nord over en lengre periode, og nå er det et lite værskifte. Nå har vinden snudd, dermed får vi varm luft fra sør. Da blir det varmere i hele Sør-Norge, sier Moxnes.

Artikkeltags