Finn frem solbrillene og varme klær. Helgen byr på fint vær, men fare for frost

HØSTFARGER: Til helgen har du gode muligheter til å nyte høstens mange fine farger, som her ved Utsikten på Ekeberg. Yr.no melder om stor sol hele dagen, men kalde netter.

HØSTFARGER: Til helgen har du gode muligheter til å nyte høstens mange fine farger, som her ved Utsikten på Ekeberg. Yr.no melder om stor sol hele dagen, men kalde netter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Høstferien avslutter med stil og gir oss knallvær den siste helgen, men ikke finn frem kortbuksene. Det er meldt kaldt.

DEL

Til helgen blir låten og landeplagen «Sol» fra bandet Strikk en realitet: «God dag, god dag. Dette her er Meteorologisk institutt, vi kan melde om at regnet nå tar slutt og vi får sol, sol, sol.»

For etter noen kalde høstdager med regn og grått vær kommer solen tilbake tidsnok til at de som enten bare skal nyte helgen, eller har siste del av høstferien, får noen etterlengtede dager med finvær.

Kaldt på natta

Men du behøver ikke finne frem de korteste buksene, skal vi tro vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød.

– Det er meldt flott vær og en fin høstferiehelg med lange perioder med sol. Det vil krype ned mot 0 grader på natta og opp mot syv–åtte grader på dagen, sier Granerød.

Les også: De sprengte plass til huset seks meter ned i skråningen på Bekkelaget

Det er heller ingen fare for nedbør de neste dagene skal vi tro Granerød.

– Det vil være tørt, så det blir ingen nedbør og heller ikke noe glatt på veiene, men man må nok kanskje ut og skrape vinduene på bilen om man skal ut og kjøre på morgenen, forteller han.

Artikkeltags