OSLO: Det falt som varslet store mengder snø fra mandag til tirsdag, og Bymiljøetaten har sin fylle hyre med å brøyte og prøve å få unna de store snømengdene.

Politiets operasjonssentral melder om tyngre kjøretøy med stans flere steder i byen på grunn av at de er dårlig skodd for føret, og at dette skaper utfordringer i trafikken.

Mandag kveld sto det blant annet fast vogntog både på E6 sørover etter Skulleruddumpa og i Lambertseterveien opp mot Lambertseter. 

Både Bane Nor og Ruter melder om at nattens store snøfall skaper problemer, og at det er endel forsinkelser og innstillinger. Reisende oppfordres til å sjekke reiseplanleggerne.

En leser melder om store bussproblemer på Bjørndal i dag.

- Fjerde gangen i vinter som Ruter kjører ut på samme sted, som jeg vet om. Dette har vært en gjentagende hendelse fra Ruter de siste vintrene, gjentatte henvendelser om at de må endre på måten de avvikler kollektivtrafikken i området fører ikke frem. Med den følgen at de stadig kjører ut på det samme stedet som da fører til store forsinkelser for Bjørndal-beboere, skriver vår leser oppgitt.

Politiet advarer også om at det er generelt vanskelige kjøreforhold.

- Tilpass farten etter forholdene, beregn god tid og hold god avstand til forankjørende. Ta kollektivt om mulig, oppfordrer politiets operasjonssentral.

(Se flere bilder nederst i saken)

Tidkrevende brøytejobb

Bymiljøetaten opplyste mandag at de kommer til å brøyte kontinuerlig når det begynner å snø, men at de store snømengdene gjør bortkjøring av snø til en utfordring.

- Det kan bli enkelte avvik i normal fremkommelighet de nærmeste dagene, men vi skal jobbe på høygir for å holde Oslo fremkommelig og trygg, sier Joakim Hjertum i Veiseksjonen i Bymiljøetaten.

Bymiljøetaten påpeker at det er få snø-deponier i Oslo, og når forholdene blir så krevende som nå, blir det en utfordring å få store mengder snø raskt vekk fra gater og fortau.

- Dersom vi må anlegge store snø-ranker når vi brøyter, må vi i morgen prioritere å holde fortauer åpne og trygge. Dette kan stedvis gå på bekostning av sykkelfelt, også der disse er prioriterte. Vi vil kjøre bort snøen fra slike så raskt det lar seg gjøre å tilbakestille dem til høy standard, sier Hjertum.

Husk å måke frem søppelkassene

Renovasjonsetaten minner i en pressemelding om at oslofolk selv er ansvarlige for sine egne avfallsbeholdere til papir og søppel.

- Hjelp oss slik at vi får gjort jobben vår. Husk å strø godt på adkomstveier, børst bort snø fra lokket og sørg for at beholdere ikke er frosset fast. Er det ikke fremkommelig for renovatøren får vi ikke tømt beholderne, skriver Renovasjonsetaten.

Har du tatt et fint vinterbilde eller et bilde som beskriver snøkaoset godt? Send det gjerne til oss på [email protected] eller legg det inn med en kort beskrivelse via mittnoblad

LES OGSÅ: Nå blir det snøkaos