Gå til sidens hovedinnhold

Har fått skøytebane og pingviner på taket!

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå kan du gå på skøyter på taket av Lambertseter senter.

LAMBERTSETER: Det er mer enn shopping man kan bedrive på Lambertseter senter. Nå kan du også gå på skøyter der – og det på taket på parkeringshuset.

- Vi vil jo gjerne bidra litt ekstra til folk her på Lambertseter, så da vi fikk høre om at det er mulig å legge en skøytebane på taket av senteret, syntes vi det var en glimrende ide, sier senterleder Silje Aspen Ellingstad.

- Bare når det er fullt kjør på kjøpesenteret, blir hele parkeringskapasiteten utnyttet. Men ikke så mange kjører helt opp på taket, så her er det god plass, forteller hun.

Lang brukstid

- Vi fikk høre at vi kunne låne en en skøytebane av Skøyteforbundet og Sparebankstiftelsen. Den har ikke vanlig is, men en flate satt sammen av 1090 plastbiter. Litt av en jobb både å få banen og vantene opp på taket, men det gikk i løpet av noen dager. Her slipper vi vanning, banen skal bare måkes og bones for å være glatt.

Skøytebanen var klar denne uken.

- Og så er det jo så fint, for «isen» smelter jo ikke, så vi kan ha bane her helt til sommeren, forteller senterlederen.

Skøytebanen er gratis å bruke, og er åpen fra klokken 10-21 på hverdager og klokken 9-19 på lørdager.

- Og se på den utsikten. Ikke mange skøytebaner hvorfra man kan se hele byen, sier senterlederen.

Hjelm og skøyter

Nå blir det sendt ut mail om tilbudet til barnehager, skoler, fritidsklubber og bibliotek. Det er bare å ta med seg hjelm og skøyter opp på sentertaket.

- Lørdag formiddag blir det servert varm kakao her, kanskje boller og vi skal få rigget opp musikk, forteller en strålende senterleder.

- Så får vi se  hva vi videre kan bruke denne flotte plassen til når skøytesesongen er over. Vi har en del ideer og planer.

LES OGSÅ:

Vinterferie med skøyter og legoklosser

Klapp en geitekilling!

Hei, brøytebil - kom og måk!