Til helgen kan du sove en time lenger – nå skal vi igjen stille klokken

Oslo  20161029.
Klokken skal stilles tilbake én time natt til søndag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo 20161029. Klokken skal stilles tilbake én time natt til søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Av

Nå er det igjen tid for å skru tiden tilbake. Søndag morgen kan du dermed ta deg en time ekstra på øyet, uten å være redd for å forsove deg.

DEL

VINTER: Siden man etter huskeregelen skal stille klokken mot nærmeste sommer, skal man denne helgen skru tiden tilbake én time. Dette skjer natt til søndag klokken 03.00, så er du for eksempel ute en tur på byen, får du én time ekstra til å danse.

EU-kommisjonen foreslo i fjor høst at vi skal slutte å stille klokka fram og tilbake hvert halvår. Men EU-landene har ennå ikke bestemt om det skal innføres, ifølge næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

– Mange lurer på om det snart blir slutt på å stille klokka. Det blir det altså foreløpig ikke, vi må vente til EU har behandlet ferdig saken. Så skal vi hente inn innspill på hvordan vi skal gjøre det her i Norge, sier Røe Isaksen.

Europaparlamentet stemte over forslaget 26. mars i år og legger opp til at en eventuell endring vil skje i 2021. Målet er at EU-landene skal bli enige i begynnelsen av desember, ifølge NTB.

Artikkeltags