Gå til sidens hovedinnhold

Vinterferie med skøyter og klosser

Artikkelen er over 3 år gammel

Mange har funnet frem skøytene i vinterferien, mens andre liker seg best innendørs.

BØLER/LAMBERTSETER: OL samler både ski- og skøyteinteresserte ved TV-skjermen, men mange vil også ha egne fysiske og idrettslige utfordringer. Eller bare kose seg inne med helt andre ting, som for eksempel byggeklosser.

LES OGSÅ: Nå kan du gå på skøyter på taket av Lambertseter Senter!

Folkeliv på "Pettersen"

Mange av dem som elsker mulighetene vinteren byr på, snører i disse dager på seg skøytene på "Pettersen" på Bøler.

Bak kunstnerboligene har det i en årrekke vært en skøytebane, med navn etter han som tok initiativet til den. På privat initiativ blir banen måkt og sprøytet til stor glede for både store og små. Og nå i vinterferien kryr det av skøyteglade her.

Helt fra innkjøringen til P-plassen ved Haraløkka hører man det. Skøyter mot is, glade barnerop og musikk. Lukten av bål forteller om at her kan man både varme seg og steke medbragt mat.

– I går var jeg på ski, og i dag er vi med AKS på Bøler skole her på skøyter, forteller Sigrid Skarsbø Nordby (8).

Hun sitter og varmer seg ved restene av bålet sammen med klassevenninnen Aurora Heljesen Elden. Begge er enige om at det er fint å bo på Bøler hvor man både kan gå på ski og skøyter. Og "Pettersen" er kjempeflott. Hit blir det nok flere turer i vinterferien.

LES OGSÅ: Klapp en geitekilling!

Et rom fullt av klosser

Lokalavisen har også tatt turen innom Deichman på Lambertseter Senter i vinterferien. Her har de et helt gulv fylt opp av legoklosser, til glede for store og små med hjemme-vinterferie.

LES OGSÅ: Bygg Lego på biblioteket!

Det er ikke første gang bibliotekfilialen finner frem brikkene. Og de små sier ikke nei takk. De bygger, river og bygger opp igjen.

– Kjempegøy, sier Jesper Andre Nielsen som bor på Bøler. Han har med seg bestefar, som i en årrekke har bodd på Lambertseter, som vinterferiehjelper.

– Et kjempeflott tilbud, for det er jo ikke alle som er på vinterferietur, sier bestefar.

Har du tatt et fint vinterferiebilde fra lokalmiljøet ditt? Legg det gjerne inn sammen med noen ord her via lesernes egen nettavis MITTNOBLAD

LES OGSÅ:

Hei, brøytebil - kom og måk!