Gå til sidens hovedinnhold

– Ingen vil ødelegge Holtet

Artikkelen er over 11 år gammel

– Holtet er ikke ferdig ennå. Ha tålmodighet, det blir bedre, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H).

HOLTET: Nordstrands Blad møtte byråd Bård Folke Fredriksen og byrådssekretær Ståle Hagen på Holtet for å drøfte utbyggingen i området.

– Bakgrunnen er at vi ønsker at flere skal bo i nærheten av trafikknutepunkt, som Holtet, Røa, Vindern og Sæter, slik at byene ikke sprer seg utover. Da vil flere benytte kollektivtransport. Vi vil få en kraftig biløkning i sentrum hvis vi ikke gjør noe, sier Ståle Hagen.

Etterspørsel

– Fra 1995 til 2003 satset byrådet på villafortetting. Det førte til at folk kjørte bil og at mange boområder ble ødelagt, sier Bård Folke Fredriksen og legger til at det har lite for seg å diskutere hvorvidt de nye boligene på Holtet er pene eller ikke.

– Det er ikke heldig hvis politikerne fremstår som smakspoliti. Men at det er etterspørsel etter disse livsløpsleilighetene er det ingen tvil om, sier byråden.

Men er de "strøkstilpasset"?

– Det er et ord som kan tolkes i mange retninger. Holtet er ikke veldig helhetlig, her er alt fra sveitservillaer til funkis, sier han.

Bymessig fortetting

Byråden mener det kommer klart frem i Holtet-planen at det ville komme blokker.

– Det står at man ønsker en bymessig fortetting. For å få et grunnlag for forretningsdrift og et bymessig sentrum, så må det komme vesentlig flere boliger, sier han og legger til:

– Når det er sagt så har jeg stor forståelse for at folk med tilknytning til området, synes det er leit med en slik transformasjon. Og vi skal ta på alvor når folk sier at de ikke ble hørt under planarbeidet. Kanskje vi må se på våre prosesser på nytt, sier han, og forklarer hvorfor Høyre ikke støttet et midlertidig byggeforbud.

– Det ville skape uforutsigbarhet, og vi har ikke funnet grunn til å gjøre om på en så ny og grundig gjennomarbeidet plan. Plan- og bygningsetaten har heller ikke gitt en eneste dispensasjon, eller funnet noen ulovligheter, i forhold til planen, sier Folke Fredriksen.

Ikke ferdig

Hagen og Folke Fredriksen ber folk om å være tålmodige og minner om at Holtet ikke er ferdig utbygget.

– På Røa og Vindern har man kommet mye lenger, og der er man ganske fornøyd når man ser hvordan det er blitt, sier Hagen. Byråden håper at lokalbefolkningen på Holtet også blir mer fornøyd når man får på plass grøntområder, handlegater og sammenhengende strukturer.

– Ingen gjør dette for å ødelegge Holtet, men utvikling tar tid. Akkurat nå er det litt som å bo på en byggeplass, sier Bård Folke Fredriksen.