NORDSTRAND: – Jeg padler sjelden i noe annet enn hverdagsklær, sier Aksel Kolstad mens han padler inn til Nordstrand bad, iført blazer fra Moods of Norway og hatt. Og til tross for at høsten for lengst har meldt sin ankomst, står han barbeint på padlebrettet.

– Nå er det digg, man kan padle barbeint. Jeg begynner ikke med våtdraktsko før jeg mister følelsen i lilletåa.

LES OGSÅ: Lokalprofilen: Aksel Kolstad

Vil ta med naboene ut

Kolstad flyttet til Nordstrand i januar, noe han lenge hadde ønsket seg. Mens han studerte dro han nemlig hver uke opp til sin professor ved Holtet for å ta timer, og da var det gjort.

– På trikken oppover til Nordstrand, skuende utover den nydelige horisonten, drømte jeg om å en gang kunne bo her.

Og i vår ønsket han de nye naboene sine velkommen til Nordstrand Stand Up Paddle (SUP). Alle kan komme til Nordstrand bad for padling, når som helst, året ut. Man kan kontakte Kolstad på e-post, telefon eller stikke innom stranda, der det også står et lite skilt med informasjon.


– Kjære min tid, det er viktig å ta med naboene ut på padling på denne stranden! Dette er Oslos nydeligste perle, spør du meg. Jeg føler meg litt som strandens vaktmester. Hvis jeg ser folk kaste dritt her, da må jeg si ifra. Det burde flere gjøre, også.

– Kanskje vi kan sette opp ei bu med brett ved doene her. Jeg frir herved til kommunen!

(Saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Nordstrandsgutt skal dirigere i Carnegie Hall

Trenger ingen kunnskap for å bli med

Kolstad forteller at man ikke trenger noen kunnskap om SUP. Han mener også at dette er noe de fleste kan klare.

– Min mor på 70 klarte det på flekken. Jeg har hatt barn ned til syv år på brett her. Det er det som er så fint med SUP, det tar hele spekteret. Dette er en sunn og inkluderende sport.

Kolstad vekket det lokale engasjementet for SUP. I løpet av sommeren var det mange som leide brett og fikk en testtur.

– Jeg så at folk begynte å kjøpe brett, også. Dette er en voksende trend her ved «Island of the wolves!»

Men han poengterer at et godt brett må til for å få mest ut av opplevelsen. Mange går i en felle og kjøper dårlige oppblåsbare brett. 

– Det finnes bra oppblåsbare brett, men de er dyrere. Jeg ønsker å pushe folk til å kjøpe støpte brett, det gir den beste opplevelsen. Ikke fall for fristelsen til å kjøpe noe superbillig, det ødelegger opplevelsen. Ta kontakt med meg så kan jeg hjelpe.

(Saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Aksel Rykkvin, en stemme å merke seg

Byr på morsomme konsertopplevelser


Til daglig holder Kolstad til i sitt konsertgalleri Café de Concert på Tjuvholmen. Her holder han konserter, konsert-utstillinger og har arrangementer for næringsliv, det private og det offentlige. Dit padler han, i en time og åtte minutter, så ofte han kan, hele året rundt.

Tanken bak Café de Concert er å få den klassiske musikken ut til et større publikum. Kolstad vil lage en avlappet atmosfære og presentere musikken sammen med en dose humor, pølse i lompe og champagne. Og da, etter Kolstads planer, sitter du nok igjen med en mer intim og morsom konsertopplevelse.

Kolstad er en humormann. Han tuller og får folk til å le, men musikken, den er seriøse saker.

– Jeg ser en kombinasjon i alt jeg gjør. Jeg ser kunst i sport og sport i kunst. Jeg syns det er spennende å trekke paralleller i forskjellige områder, men musikken, den er hardcore. Der er det ikke noe tull. Men man kan tulle med det rundt!

– Jeg ser på humor som min signatur.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Pling på, få konsert!

Kolstad tilbyr også huskonserter hjemme hos seg selv.

– Det er mulig å plinge på og ta med venner. Det blir privat og intimt, sånn det var før. Da hadde man ikke så ofte mulighet til å gå i store konserthus. Jeg er fan av å ringe på, litt sånn «vil du være med og leke?»

Og på huskonsertene serveres også signaturmenyen – champagne og pølse i lompe.

– Du tror at fårikål er nasjonalretten, det kan du glemme. Det er pølse i lompe, det! sier han og forklarer den noe spesielle sammensetningen på menyen:

– Champagne er det litt fine, voksne, mens pølser er barnet i deg. Og der har du meg! Da kan folk le og mimre. Det er de små raritetene som gir de store opplevelsene.

LES OGSÅ: Kevin (14) gjør karriere som danser

Inviterer til Vulkan 

Nå pakker Kolstad sammen Café de Concert på Tjuvholmen og åpner igjen på Vulkan i november. Han ønsker å invitere Nordstrands beboere dit.

– Vulkan har et yrende liv og mange ting å ta seg til. Så til det yrende musikklivet på Nordstrand; kom til Vulkan!

– Nordstrand har et godt musikalsk miljø, det vil jeg bygge opp under.

Frir til kommunen

Kolstad har holdt på med musikk så lenge han kan huske – helt siden han kunne sitte på rumpa. Han har spilt konserter rundt omkring i hele verden, og nå håper han at mulighetene byr seg på Nordstrand.

– Jeg skal snart spille på Sri Lanka, i Ukraina og i Polen. Jeg har tidligere spilt mye i Russland, Kina, Japan, USA, i de baltiske landene, Portugal og Mexico. Nå hadde det vært fett med Nordstrand!


– Jeg frir til kommunen, la oss få til noe sammen. Både musikalsk og på vannet! Vi må få inn SUP under Nordstranddagene. Da stiller Kolstad!

LES OGSÅ: Lambertseter-musiker hylles av Oslo