Christian Ringnes vil ha Kafé Utsikten

MOT BEDRE TIDER: Det er stille og trist rundt Kafé Utsikten i øyeblikket. Dørene er stengt, ingen spiser vafler ved bordene, det meste forfaller. Nå kan Christian Ringnes (innfelt) bli redningsmannen som skal gjenåpne det populære stedet.

MOT BEDRE TIDER: Det er stille og trist rundt Kafé Utsikten i øyeblikket. Dørene er stengt, ingen spiser vafler ved bordene, det meste forfaller. Nå kan Christian Ringnes (innfelt) bli redningsmannen som skal gjenåpne det populære stedet.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Christian Ringnes bekrefter at han er villig til å gjenåpne Kafé Utsikten.

DEL

NORDSTRAND: – Jeg synes det er trist å se forfallet på Utsikten Jeg har derfor sagt meg villlig til å bekoste oppgradering mot en langsiktig bruksrett dersom det er mulig å etablere vann og avløp på en økonomisk forsvarlig måte, og Oslo kommune er interessert i en slik avtale, sier Ringnes til Nordstrands Blad.

Del på Facebook

– Det som er viktig er å få denne lille perlen reåpnet, forhåpentligvis i 2012, sier han.

Han sa ja

Arve Edvardsen, leder av Nordstrand Høyre, har lenge ønsket å gjenåpne Kafé Utsikten, og har vært i dialog både med Ringnes og samferdsel- og miljøbyråd Jøran Kallmyr (Frp)

– Det vil koste 2 millioner å rehabilitere bygningene, i tillegg kommer utgifter til vann og kloakk. Penger kommunen ikke har, forteller han.

– Derfor spurte vi Ringnes om han er interessert. Han svarte ja. Det er vi glade for, sier Edvardsen.

Mye må avklares

Kafé Utsikten ble stengt av Mattilsynet i september 2009 på grunn av mangelfulle hygieniske og sanitære forhold.

– Bymiljøetaten, divisjon friluft, som forvalter eiendommen, opplyser at det ikke er enkelt å installere godkjent avløp for kafeen. Det har både med beliggenhet å gjøre, og fordi kafeen ligger i Ekebergskråningen naturreservat, sier Jan Nordahl, saksbehandler for samfunn/helse i Bydel Nordstrand.

Han sier det derfor er vesentlige avklaringer som må foretas før det kan inngås noen leieavtale for kafeen.

– Bymiljøetaten har berammet et møte med Fylkesmannen i slutten av september om mulige utbedringsarbeider for kafeen, sier Nordahl.

Ønsker seg tilbake

Anett Mathisen, som drev Kafé Utsikten inntil den ble stengt, er glad for Ringnesplanene.

– Jeg tror han ønsker at kafeen skal få beholde sjelen sin slik jeg var opptatt av. Jeg skal ta en prat med Ringnes, kanskje vi kan samarbeide, sier hun.

Artikkeltags