Den store skattejakten

Stein Rune Markussen fra Tønsberg viser fram et lite klenodium. En lampe fra 50-tallet i gull, med roterende plastblomst, og en piggsveis det står respekt av. Pris 2000 kr!

Stein Rune Markussen fra Tønsberg viser fram et lite klenodium. En lampe fra 50-tallet i gull, med roterende plastblomst, og en piggsveis det står respekt av. Pris 2000 kr!

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

For 44. gang samlet Norsk Veteranvognklubbs bruktmarkedet på Ekeberg flere tusen lykkejegere.

DEL

EKEBERG: Er du på leting etter en bakskjerm til en gammel Skoda, deler til en Tempo-motor, utrangert militærutstyr, revepels eller rett og slett en harpun er Ekebergmarkedet stedet. På markedet finner du alt du i din villeste fantasi kan forestille deg, og litt til. Markedet var i sin tid Nord-Europas største, men har nå fått konkurranse fra noen store bruktmarkeder i Tyskland. Likevel er Ekebergmarkedet utrolig populært og drar folk fra hele Norden.

SE FLERE BILDER FRA EKEBERGMARKEDET HER

Kø fra onsdag

Det er Norsk Veteranvognklubb (NVK), med blant andre Bente Bastiansen, fra Ljan og broren Stein Bastiansen, som er arrangør. NVK har arrangert bruktmarked to ganger i året siden 1970-tallet og vårens marked er nummer 44. i rekken.

- De fleste kommer igjen år etter år. De ivrigste stiller seg i kø allerede på onsdag for å få de beste plassene, sier Bente Bastiansen som er nestformann i NVK.

Markedet åpner egentlig klokken seks lørdag morgen, men handlelystne er allerede på plass lørdag kveld for å sikre seg de største skattene. - Vi har møtt folk på tur ut av porten med varer klokken seks på morgenen, sier Bente. Folk stiller med trillebår, handlevogn og ryggsekk for å få med seg skattene hjem igjen.

NVK får hjelp fra Lions Ormsund og Ekeberg skoles musikkorps til å ta seg av parkeringen, og det er absolutt nødvendig hvis man tar tilstrømningen av folk i betraktning. - Det er kanskje 10-15-20.000 innom her i løpet av dagen, sier Bente Bastiansen.

Bygde egen trehjuling

På markedet treffer Nordstrands Blad også Jacob Kahn fra Nordstrand. Han er på standen til Restless Scooter Club Oslo. Kahn stiler ut sin spesialbygde Vespa trehjuling, med lasteplan og får mange interessante kommentarer fra forbipasserende.

- Det var egentlig et idiotisk prosjekt, jeg skulle bare se om det var mulig å bygge en trehjuling. Man får tak i dem i Italia, men de er kjempedyre fordi det bare er produsert noen hundre stykker, sier Jacob Kahn som har restaurert mellom 40 og 50 utgaver av den klassiske italienske scooteren.

Artikkeltags