Gå til sidens hovedinnhold

Dyrket cannabisen selv

Artikkelen er over 9 år gammel

En 23-åring må et par uker i fengsel fot cannabisdyrking, narkotikaoppbevaring og for å ha vært stygg i munnen overfor en politimann.

BOGERUD/LAMBERTSETER/MUNKERUD: I forbindelse med to ransakinger av 23-åringens leilighet, i november 2009 og mai 2010, fant politiet til sammen ti cannabisplanter. Det ble også funnet 27 gram cannabis i mannens leilighet på Bogerud.

Del på Facebook

Mannen, som nå bor på Munkerud, måtte nylig møte i Oslo tingrett, hvor han også sto tiltalt for å ha stjålet en veske fra en ulåst bil på Lambertseter i oktober 2010, og for å forulempet en offentlig tjenestemann etter pågripelsen ved å komme med en tirade ukvemsord som ikke egner seg på trykk.

Brukte lang tid

Mannen erkjente i retten straffskyld for alle forholdene. Han forklarte at cannabisen var til eget bruk. Retten mener produksjonen var amatørmessig og trodde mannens forklaring om dyrking til eget bruk.

23-åringen er ved en rekke andre tilfeller dømt for befatning med narkotika.

Tingretten kommer med kritikk av politiet som har brukt uforholdsmessig lang til på å utferdige tiltalen. 23-åringen har i perioden klart å bryte med narkotikamiljøet han var en del av og har begynt på skole. For dette får mannen en viss strafferabatt.

Prøvetid

Mannen var også tiltalt for å ha forstyrret den alminnelige fred og orden etter en episode på NAV-kontoret på Skullerud, men ble frifunnet for dette.

Tingretten mener 60 dagers fengsel er en passende straff for mannens handlinger, 45 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Det ble ikke idømt saksomkostninger eller bøter, men mannen fikk inndratt en del utstyr til cannabisproduksjon.