Endelig rives Bøler kirke

Litt over klokken 12 torsdag tok gravemaskinen det første rivetaket på menighetshuset til Bøler kirke. I slutten av neste uke går selve kirkebygget.

Litt over klokken 12 torsdag tok gravemaskinen det første rivetaket på menighetshuset til Bøler kirke. I slutten av neste uke går selve kirkebygget.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

– Dette er en gledens dag, sier sogneprest Dag Auli. Vi står ved siden av ham ved P-plassen til Bøler kirke og ser den store gravemaskinen smyge seg ned til menighetshuset og kirkebygget.

DEL

BØLER: – Ikke det at det er så morsomt å se en kirke blir revet, men det som skjer idag, er noe vi har ventet på lenge, og betyr at vi er på vei mot en ny kirke.

Auli fotograferer flittig.

– Dette er historisk, og slike bilder må vi ta vare på.

Det blir nok flere besøk på sognepresten. I slutten av neste uke går selve kirkebygget, og så kan fundamenteringsarbeider for den nye settes igang. I mai 2011 skal den være ferdig.

Tidsplan

– Nå har vi holt på en stund med å strippe bygningene og det er plukket ut det som skal tas vare på, sier anleggsleder Frank Thommesen i Hent, entreprenørfirmaet som har nye Bøler kirke.

– Vi regner med å bruke en snau uke på menighets- og kontorbygget. For det skal ikke bare rives, men alt skal sorteres, forklarer han.

– Klokketårnet er allerede nede, og så langt jeg vet, er klokkene nå til restaurering.

– Om cirka fire uker skal hele tomten være ryddet.

En brakkerigg skal settes opp på parkeringsplassen mot Ytre ringvei, og hele anleggsområdet blir nå gjerdet inn.

Sperret

Og det er ikke bare selve anleggstomten som nå er sperret. Gjerder hindrer også muligheten til å gå snarveien fra Bøler og ned til Østensjøvannet.

– Vi har sett mens vi har holdt på at mange både barn og voksne har veien sin gjennom kirkeområdet, men det blir altså nå fysisk umulig. Av sikkerhetsmesssige grunner må hele området gjerdes inn, og det går dessverre ut over de som har hatt for vane å gå gjennom her.

Fagfolk

Mens entreprenørfirmaet Hent har ansvar for hele nye Bøler kirke, er det Veolia Miljø som nå står for rivingen.

– Dette er vi eksperter på, forteller plassjef Malkit Singh fra Ulsrud.

– Jeg kan forresten fortelle at han som nå sitter i den store maskinen og river, gjorde akkurat det samme med Abildsø kapell.

Fra klang til smell

Det er lenge siden det klang i kirkeklokkene på Bøler. Om noen uker blir det en annen lyd fra tomten. Da begynner nemlig utsprengingen for den nye kirkens fundament.


Artikkeltags