– Gammeldags å ta bort skog for å lage park

 Kari Jaquesson vil ikke at Ekebergskogen skal måtte vike for skulpturpark.

Kari Jaquesson vil ikke at Ekebergskogen skal måtte vike for skulpturpark.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kari Jaquesson raser mot Oslo kommunes planer om å ødelegge Ekebergskogen.

DEL

EKEBERG: Oslo kommune planlegger å ta i mot en gave fra investor Christian Ringnes, nemlig en skulpturpark i Ekebergskogen. Det får fitnessdronning Kari Jaquesson til å se rødt.

- En park kan man lage hvor som helst. Oslo trenger absolutt flere parker, men du tar ikke vekk skog for å lage park. Det er utrolig gammeldags. Det er slik man gjorde på 50- og 60-tallet, og har angret bittert på siden. Man fikser heller på stygge og slitne næringsområder som faktisk trenger det. Jeg stiller spørsmålstegn til motivasjonen til de i Oslo kommune, sier hun til Nordstrand Blad.

Del på Facebook

– Uakseptabelt

- Urørt skog i en hovedstad, hvor kult er ikke det? Det er noe unikt og fantastisk som vi skal holde på, ikke ødelegge. Dette er uakseptabelt, avslutter Jaquesson, før hun kommer med følgende stikk:

- Man kan gå seg vill i skogen, og det tror jeg Christian Ringnes og i hvert fall Oslo kommune har gjort her!

– En skog kan aldri bygges opp igjen

Lørdag ble det holdt appeller og demonstrasjonstog mot prosjektet. Initiativtaker Marianne Sunde fra «Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen» var en av de som talte til folket.

- Ekebergskogen er den siste sentrumsnære skogen vi har, og som brukes av folk fra hele Oslo. Vi ønsker å bevare muligheten til å ri i skogen og fortsatt nyte byens vakreste utsikt fra benkene. Vi ønsker å la blikket hvile på fjorden og øyene, ikke på ni meter høye skulpturer. En naturskog er et kunstverk i seg selv, og kan aldri bygges opp igjen. Vi anklager ikke Christian Ringnes for å være den strategen og investoren han er. Vi anklager våre politikere som lar seg blende, og ikke evner å se konsekvensene av hva de setter i gang, fortalte hun til et entusiastisk publikum.

Ekeberg er for alle

Også dekan George Morgenstern ved kunsthøgskolen i Oslo hadde noe på hjertet.

- Å spre en privat kunstsamling utover Ekeberg, uansett hvor god eller dårlig kunsten er, er feil. Å tvinge allmennheten til å forholde seg til én manns smak midt i et av Oslos fineste friluftsområder, er feil. Det er en skam at våre folkevalgt har latt saken komme så langt. Ekeberg er for alle, tordnet Morgenstern.

Artikkeltags