Har planer for Sæterstranda

Trenger tiltak: Sæterstranda er i øyeblikket ikke den mest innbydende badeplassen langs Bunnefjorden. Foto: Aina Moberg

Trenger tiltak: Sæterstranda er i øyeblikket ikke den mest innbydende badeplassen langs Bunnefjorden. Foto: Aina Moberg

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Sæterstranda blir neppe pusset opp til badeseongen.

DEL

LJAN: Den gamle kull- og vedbolagstomten ved stoppestedet Vølund på Mosseveien, ble åpnet som badeplass og fikk navnet Sæterstrandai 2005.

Siden dengang er ikke mye gjort for at badegjestene skal trives der.

– Vi ønsker å gjøre mange tiltak på Sæterstranda, men i første omgang må vi prioritere ut ifra de pengene som er avsatt, forteller Lise Urset i Friluftsetaten

– Det er bevilget halvannen million kroner til området, og de skal brukes til til oppgradering. Men antakelig ikke før badesesongen, sier hun.

Friluftsetaten er i dialog med Bydel Nordstrand og Nordstrand vel om hvordan pengene bør disponeres. Representanter for bydelen var sist uke på befaring på stranden sammen med Friluftsetaten.

– Det er ikke helt klart ennå, men vi kommer i hvert fall til å forsøke å sikre området ved å fjerne avfall i vannet, noe vegetasjon på land og farlige bolter på svabergene, sier Urset.

Hun forteller også at naboeiendommen på sørsiden, som kommunen nå har overtatt, er åpnet for publikum.

– Det gamle gjerdet mot Sæterstranda ble fjernet i vinter. Det er satt opp nytt gjerde i overkant av stranden for å skjerme tomten med bolighus som er fradelt fra den nye eiendommen, sier hun.

Artikkeltags