Jubler for støtte til ny ridehall

Byråd Bård Folke Fredriksen besøkte Søndre Nordstrand Rideklubb med godt nytt. Byrådet går inn for å la klubben bygge ridehall på Lofsrud gård, selv om klubben ikke har fått medhold i bydelsutvalget. Bjørn Zarbell og datteren Tonje Waage Zarbell jubler.

Byråd Bård Folke Fredriksen besøkte Søndre Nordstrand Rideklubb med godt nytt. Byrådet går inn for å la klubben bygge ridehall på Lofsrud gård, selv om klubben ikke har fått medhold i bydelsutvalget. Bjørn Zarbell og datteren Tonje Waage Zarbell jubler.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Byråd Bård Folke Fredriksen (H) ønsker at Søndre Nordstrand Rideklubb skal få bygge ny ridehall på Lofsrud gård. To- og firbente jubler.

DEL

LOFSRUD: – Dette betyr at vi er kommet et langt skritt nærmere, sier Bjørn Zarbell som sitter i klubbstyret og i komiteen for nytt ridehall, til Nordstrands Blad.

– Saken må opp i Byutviklingskomiteen, og skal også innom Fylkesmannen. Men vi velger å håpe og tro at dette er formaliteter. Dette er julaften for oss som driver klubben her, sier Bjørn Zarbell.

Klubben har gjentatte ganger før trodd alt er i orden og at de kunne starte bygging. For så å få kontrabeskjed. Senest i november i fjor var saken oppe i Søndre Nordstrand bydelsutvalg. Da vendte flertallet i bydelsutvalget tommelen ned for å la klubben bygge ny hall der det ligger en plasthall i dag, helt inne på gårdstunet.

Kjærkommen støtte

– Nå får vi altså støtte fra Byrådet. Det er svært gledelig, sier Bjørn Zarbell som rister hånden til Bård Folke Fredriksen skikkelig når han er på besøk med det glade budskap.

– Rideklubben gir et viktig tilbud til unge her i Bydel Søndre Nordstrand. Byrådet er opptatt av å ivareta ryttermiljøet i hele Oslo. Søndre Nordstrand Rideklubb med sine 300 medlemmer representerer et viktig miljø og fortjener at vi tilrettelegger for dem, sier Bård Folke Fredriksen.

Komplisert saksgang

Hittil har klubben ventet på tillatelse til å bygge hall en halv kilometer unna ridesenteret. Der ønsker de ikke lenger å bygge.

– Vi sto klare med spade sommeren for fire år siden. Siden har alt stoppet opp. Det har blant annet ført til store prisøkninger siden den gang. Men vi skal klare dette. Og når ny hall endelig kommer, da løser mange floker seg. Blant annet kan vi begynne å arrangere stevner og dermed sikre en langt større omsetning, sier Bjørn Zarbell.

– Vi regner med at vi taper 120.000 kroner i året fordi vi ikke har gode nok fasiliteter til stevner, sier han.

Økning i aktivitet

– Vi har følt aksept for at vi gjør en god jobb fra alle partiene i Oslo. Når byrådet nå tar fatt i saken vår ser vi at det nytter, sier Zarbell.

– Rideskolen hadde i fjor 67 prosent økning i aktivitet. Og mot hva tippemidler vanligvis går til, så utgjør jenter 99 prosent av medlemmene hos oss, avslutter Bjørn Zarbell.

Artikkeltags